VIDEO/ Radu Crăciun, șeful BCR Pensii și președintele al APAPR, la Interviurile Libertatea LIVE. Despre naționalizarea Pilonului II de pensii

Sursa foto: Libertatea

Radu Crăciun, directorul general al fondului BCR Pensii și președinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), a fost invitat, miercuri, la interviurile Libertatea Live, unde a vorbit despre Pilonul II de pensii și planurile autorităților legate de acesta.

Peste 7 milioane de români sunt participanți la Pilonul II de pensii, iar suma totală acumulată în aceste fonduri a ajuns la 43 de miliarde de lei.

Scandalul naționalizării pensiilor

Un proiect guvernamental prevede reducerea la zero a contribuțiilor pentru Pilonul II începând cu a doua parte a acestui an, după ce Guvernul a mai redus o dată contribuțiile de la 5,1% la 3,75% de la 1 ianuarie.

După apariția acestuia, opoziția a acuzat coaliția de guvernare PSD-ALDE că vrea să naționalizeze pensiile private ale românilor, iar președintele Klaus Iohannis a întrebat public aseară Guvernul dacă ”mai are bani de pensii și salarii”.

Varianta ”optării”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a spus că plățile privind pensiile și salariile sunt deja prevăzute prin legea bugetului, însă vicepremierul Paul Stănescu a reiterat astăzi că românii ar trebui să opteze dacă să își mai țină sau nu banii în Pilonul II.

Mai multe articole