Mergi direct la conținut »
Răsturnare de situație în cazul Boureanu. Unii dintre polițiștii-martori și-au schimbat mărturiile!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV. Răsturnare de situație în cazul Boureanu. Unii dintre polițiștii-martori și-au schimbat mărturiile!

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Marți, 25 iulie 2017, 13:02

În timp ce Cristian Boureanu  - arestat pentru ultraj -, speră din celulă că magistrații îi vor reda libertatea, fie ea temporară și sever controlată, ancheta în acest caz a continuat cu ”sesiuni” de declarații și audieri. Surprinzător este faptul că unii dintre polițiștii-martori ai incidentului stradal în care a fost implicat fostul demnitar și Octavian Andrei, agent la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, au început să-și cam nuanțeze declarațiile date inițial în fața investigatorilor! Ba chiar merg până-ntr-acolo încât, spun surse judiciare, nu au văzut nimic din schimbul de lovituri dintre fostul politician și polițist și nici nu mai au imaginile filmate cu telefoanele mobile!

Ad placeholder


La acuzația de ultraj care l-a aruncat după gratii pe Cristian Boureanu au contribuit, în funcție de ce elemente au putut oferi, și opt agenți de poliție de la ”Circulație”, toți martori la scandalul monstru consumat la adăpostul întunericului, în două reprize, pe o arteră din buricul Capitalei. Inițial, toți ar fi indicat că fostul demnitar ar lovit, dar și că subofițerul Ovidiu Andrei, colegul lor, ar fi ripostat după ce a încasat o lovitură de genunchi sub centură. Acum însă, lucrurile par să fi luat o ciudată întorsătură.

”Doi dintre cei opt agenți martori la incidentul în care au fost implicați fostul deputat și polițistul rutier și-au schimbat mărturiile inițiale. Le-au nuanțat. Că nu au văzut nici momentul în care Boureanu a lovit, dar nici pe acela când colegul lor a ripostat cu o lovitură de pumn care l-a trimis la podea pe fostul politician. De ce aceste mărturii contradictorii? Încă nu se știe. În plus, agenții care au filmat tot incidentul susțin că nu mai au imaginile în telefoanele mobile care nu le-au fost luate pentru a supuse expertizei informatice”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Polițistul cercetat penal pentru purtare abuzivă vorbește de legitimă apărare

În toată această poveste cu răsturnări de situație investigată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, agentul Ovidiu Andrei – cercetat penal pentru purtare abuzivă -, își susține în continuare nevinovăția. Polițistul, împotriva căruia, până în acest moment, nu a fost luată nici o măsură administrativă, vorbește de legitimă apărare.

Ad placeholder
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
Recomandări
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
 

”El (n.r.polițistul Ovidiu Andrei) susține că Boureanu l-a lovit sub centură, că i-a zdrobit un deget și că i-a smuls epoleții. Trei acuzații care au conturat ultrajul. Probatoriul administrat, inclusiv mărturiile unor colegi de-ai lui, nu confirmă acuzația cu ruperea sau smulgerea epoleților, iar în cazul degetului e vorba de o leziune produsă la învălmășeală, din greșeală, ce a necesitat doar 7-8 zile de îngrijiri medicale. Sunt ceva suspiciuni legate și de lovitura sub centură care, din analiza filmului, pare că nu și-ar fi atins ținta și că polițistul s-ar fi încovoiat doar din reflex. IML-ul arată zero zile de îngrijiri medicale pentru zona inghinală unde ar fi fost lovit. Deci poate ar fi putut să reacționeze și altfel”, ne-au explicat surse apropiate investigației.


EXCLUSIV/ Cum s-au scurs ultimele zile de viață ale Denisei Răducu. A murit în chinuri groaznice!


Laura Dincă, iubita lui Boureanu, acuzată că nu a prezentat corect succesiunea faptelor

Tânăra iubită a fostului demnitar, aflată alături de Boureanu în autoturismul oprit în trafic de poliție pentru un control de rutină, are și ea probleme în acest moment. Laura Dincă a fost pusă, la rându-i sub acuzație și este cercetată pentru mărturie mincinoasă.

”Este vorba de modul în care a prezentat derularea evenimentului. I se impută că nu a prezentat succesiunea faptelor așa cum s-ar fi derulat ele și că ar fi dat declarați care se contrazic”, au adăugat sursele citate.

Cristian Boureanu află astăzi dacă va merge acasă, în control judiciar, sau la pușcărie

Ziua de astăzi este una specială pentru Cristian Boureanu, trimis în judecată pentru ultraj îndreptat împotriva agentului rutier Ovidiu Andrei. Dacă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor reuși, încă o dată, să-i convingă pe magistrații bucureșteni să nu-l elibereze, fostul politician va schimba intimitatea și confortul relative din celula arestului VIP-urilor cu aglomerația și mizeria de-acum proverbiale din pușcărie!

Ad placeholder
Replici dure între primarul PNL dintr-o comună din Dâmbovița și candidatul PSD: „Ai ridicat un cort de nunți în loc de teren de sport”. Replica
Recomandări
Replici dure între primarul PNL dintr-o comună din Dâmbovița și candidatul PSD: „Ai ridicat un cort de nunți în loc de teren de sport”. Replica
 

După ce a ratat o posibilă eliberare la expirarea primului mandat de arestare emis pe numele său, Boureanu trage acum, din nou, mari speranțe că magistrații Tribunalului București – care vor judeca contestația procurorilor împotriva soluției instanței de a-l plasa pentru 60 de zile sub control judiciar -, vor da dovadă de clemență. De fapt, astăzi, se joacă ultima carte pentru fostul demnitar acuzat de ultraj după ce l-a pocnit cu genunchiul sub centură pe pe agentul Ovidiu Andrei.

Dacă judecătorii vor respinge întâmpinarea făcută de acuzare, Boureanu va fi pus imediat în libertate după 46 de zile în care a fost ”clientul” unei celule a Arestului Central al Poliției Capitalei. În caz contrar, adică în situația în care contestația procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului1 va fi admisă, fostul politician va trebui să-și facă bagajele, dar nu pentru a merge acasă, ci pentru a fi mutat într-o pușcărie supraaglomerată de la marginea Capitalei.

Ad placeholder

Un fost manechin masculin s-a transformat într-o Barbie. Cum arăta Eden Estrada înainte să fie femeie


 

Cum și-a dat seama Dan Petrescu că are coronavirus: „S-a întâmplat în primele două zile”
PARTENERI - GSP.RO
Cum și-a dat seama Dan Petrescu că are coronavirus: „S-a întâmplat în primele două zile”
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close