Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacţia lui Augustin Lazăr, după ce Tudorel Toader a anunţat declanşarea numirii unui nou Procuror General: "Să vină să spună bărbătește ce probleme sunt!"

Reacţia lui Augustin Lazăr, după ce Tudorel Toader a anunţat declanşarea numirii unui nou Procuror General: „Să vină să spună bărbătește ce probleme sunt!”

Procurorul general al României a ieșit la declarații, imediat după ce ministrul Justiţiei a anunţat, la sediul Parchetului General, declanşarea procedurii de numire a unui nou procuror general, înainte de finalizarea mandatului său. Augustin Lazăr i-a reproșat lui Toader că a venit în Ministerul Public și a vorbit cu un procuror care are „probleme de reprezentativitate”.

De Valentina Postelnicu,

Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție”, a spus Augustin Lazăr, potrivit Digi24.ro.

Lazăr a continuat: „Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii și de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituție este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie mai întâi să-și clarifice mai întâi problemele de legitimitate în cadrul acelei asociații”.

Referitor la anunţul de declanşare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a spus că procedura nu a fost lansată oficial.

„Dacă domniile voastre mă întrebaţi pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunţ care are un caracter legal şi apoi să vedem ce vom face. (..) Informaţia zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informaţia era că magistraţii din CSM sunt puşi să îşi dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată şi care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcţional”, a completat procurorul general.

Augustin Lazăr a reiterat faptul că Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România, are „probleme de reprezentativitate” și a denunțat „combinații obscure” în contextul în care, luni, procurorul Bogdan Gabor și-a anunțat demisia din calitatea de presedinte, membru în Consiliul Director și membru al Asociației Procurorilor din Romania (APR).

Citeşte şi: 18 infectați, dintre care 9 morți la spitalul „Marius Nasta”! Managerul Beatrice Mahler: „Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!”