Reacția lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei. „O agresiune la adresa unui stat suveran”

Reacția lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei. SUA au atacat Siria, noaptea trecută, ca răspuns la atacul chimic de marți, 4 aprilie, în care au murit 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei. 59 de rachete au fost lansate asupra bazei aeriene Shayrat, de unde a pornit atacul chimic.

UPDATE ora 14.30: Președintele rus Vladimir Putin a convocat pentru vineri seara o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse pentru a discuta despre atacul aerian al SUA în Siria, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Donald Trump a confirmat, vineri dimineață, operațiunea. Armata rusă a fost notificată îanintea atacului pe care Damascul la catalogat ca fiind o „agresiune”. Potrivit agenției de presă siriene, există și victime: șapte morți și nouă răniți.

Prima reacție a Rusiei după atacul SUA asupra Siriei vine din partea lui Viktor Ozerov, președintele comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus. Acesta cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

Preşedintele Vladimir Putin consideră atacurile americane împotriva Siriei drept o agresiune la adresa unui stat suveran şi o încălcare a normelor de drept internaţional, care se bazează pe pretexte inventate.

De asemenea, Kremlinul apreciază că bombardarea Siriei reprezintă un „prejudiciu considerabil la adresa relațiilor ruso-americane”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insitat că „armata siriană nu deține arme chimice”, lucru „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, o unitate a ONU”.

Mai multe articole