Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Numărul morților din pricina gripei a ajuns la 18. Ministrul Sănătăţii: "Suntem la un pas de epidemie"

Numărul morților din pricina gripei a ajuns la 18. Ministrul Sănătăţii: „Suntem la un pas de epidemie”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că România este în pragul unei epidemii de gripă, după ce până acum au fost înregistrate 14 decese din această cauză. Între timp, numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la 18.

UPDATE: Numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la 18. Un bărbat în vârstă de 67 de ani, care era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a decedat în cursul acestei zile din cauza gripei. El era internat de două zile și a devenit al 18-lea caz al iernii.


„Suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri a depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Totodată, Pintea a spus că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să centralizeze solicitările medicilor de familie pentru vaccin antigripal, însă nu are un total general în acest moment.

„Parţial, pot să vă spun că au fost Direcţii de Sănătate Publică care nu au mai solicitat doze de vaccin antigripal, dar au fost DSP-uri care au solicitat, e adevărat, un număr mic – între 300 şi 800 de doze”, a spus ministrul.


Citește și:

Miniona Nicole Cherry are probleme cu silueta, la doar 20 de ani: „Unu, două kg, la mine se văd imediat”