Mergi direct la conținut »
Foștii colegi ai lui Leo Iorga, reacții emoționante. „Doar a plecat... Nu a murit”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Foștii colegi ai lui Leo Iorga, reacții emoționante. „Doar a plecat... Nu a murit”

Foștii colegi ai lui Leo Iorga, reacții emoționante. „Doar a plecat… Nu a murit”

Leo Iorga a murit în această dimineață, la vârsta de 54 de ani, după opt ani de luptă cu cancerul.

De Florian Gheorghe,

Colegii de trupă ai artistului sunt devastați de durere. „Prietenul meu drag Leo Iorga a plecat la stele…să cânte cu îngerii. Drum lin… Te-am iubit, te iubim, te vom iubi și nu te vom uita niciodată”, a scris chitaristul Teo Boar, arădean ca și Leo Iorga.

Adrian Odean, nașul său de cununie și coleg din perioada de aur Compact (88-96), s-a declarat și el șocat de dispariția prietenului său.

„Plâng, nu m-am putut stăpâni. Leo a plecat spre o lume mai bună. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a spus Adrian Ordean.

„A lăsat atât de mult frumos în lume”

„Doar a plecat… Nu a murit. Nu poate muri un om care a dăruit atât de mult, care a înseninat atâtea chipuri, care a făcut fericiți atâția oameni, care a lăsat atât de mult frumos în lume.

Nu poate muri un om de al cărui talent se vor bucura multe generații. Te vom iubi mereu, dragule drag!”, a scris Costi Cămărășan, fondator al trupei Compact.

A plecat la Cer un om sfant, cum putini au fost. Nimeni nu a ascuns atatia ani de suferinta fara ca publicul sa simta asta.Ne a lasat in lacrimi”, a spus și Adrian Coco Tinca, chitarist bass la Compact.

Nelu Dumitrescu: „ Ne va fi dor de vocea sa!”

Marile nume ale rockului românesc au transmis, de asemenea, mesaje de condoleanțe.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

„Dumnezeu să-l odihnească! A fost prietenul meu drag, colegi, ani de amintiri. Ce zi tristă”, a spus Mircea Baniciu.

Nelu Dumitrescu, de la Iris, s-a declarat și el devastat: „Ne va fi dor de el, a fost un luptător. Ne va fi dor de vocea lui de voința lui, de căldura lui… de tot! Drum lin, Leo Iorga!”.

Adrian Igrișan, de la Cargo, trupă alături de care Leo Iorga a cântat în 1988, a deplâns moartea artistului.

„Dumnezeu să te odihnească, Leo Iorga! De astăzi, lumea muzicala va fi mai săracă fără vocea ta! Rămâi în trupa Cargo pe veci”, a spus Adrian Igrișan.

Petre Magdin a transmis și el un mesaj: „Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Leo! Doamne, câți oameni dragi mai vrei să iei la tine, ești foarte grăbit…. De ce? Ne-ai rărit cum ai vrut tu!”.

Dan Bittman: „A avut o voiță uriașă”

Dan Bittman a fost sec: „Dumnezeu să-l odihnească! Suntem alături de familie”.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

„Ultima oară când l-am văzut pe Leo a fost acum aproximativ o lună şi jumătate, la Arenele Romane, am cântat împreună. A venit direct din spital, într-un scaun cu rotile. L-am îmbrăţişat cu toţii, l-am sărutat.

Ştiam că e nu e bine, dar încă o dată, pentru a nu ştiu câta oară, ne-a arătat că este cel mai mare luptător, pe care l-am cunoscut eu, cel puţin, în viaţă.

A fost şi este şi va fi pentru noi toţi, prietenii lui, un exemplu de luptă împotriva unei boli care nu iartă. Omul acesta a avut o voinţă uriaşă. Şi nu numai că a avut el o voinţă uriaşă.

A încercat prin felul lui de a fi să le arate tuturor că merită să lupţi. Timp de peste şapte ani a luptat cu o boală necruţătoare. Ne-a arătat că până în ultimul moment trebuie să crezi în tine şi în şansa ta.

Acesta a fost Leo Iorga – pe lângă un extraordinar solist, o extraordinară voce – a fost un om cu o ambiţie şi o putere formidabile. Dumnezeu să îl odihnească şi condoleanţe familiei”, a arătat Dan Bittman, într-o declaraţie acordată Agerpres.

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

„A fost un model şi în viaţa lui artistică, a fost un tip tonic, mereu era zâmbitor, era un om care aducea zâmbetul în jurul lui. Un om cu o căldură deosebită.

De aceea cred că a şi avut aşa o priză la public şi oamenii îl iubeau necondiţionat, pentru felul lui de a fi. Avea o voce inconfundabilă, cei care vor să şi-l amintească să asculte cât mai mult Compact, din perioada cu Adi Ordean, Leluţ Vasilescu, cu Teo Peter.

Acestea sunt momente care vor rămâne veşnic. El e o voce veşnică”, a spus Bittman.

Cei de la Cargo au deplâns și ei dispariția artistului Leo Iorga.

Mesajul trupei Cargo


Close
Închide
  Close