Reactorul 2 de la Cernavodă, oprit timp de o lună, începând de azi. Explicațiile Nuclearelectrica

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va intra în programul de oprire planificată. Astfel, începând cu data de 3 mai, la ora 11:00, reactorul urmează să fie deconectat de la sistemul energetic naţional, timp de 32 de zile, a anunţat Nuclearelectrica.

„Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, subliniază reprezentanţii Nuclearelectrica, într-un comunicat citat de Agerpres.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din programul de mentenanţă preventivă şi corectivă, programul de inspecţii, cel de de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, precum şi programul de implementare modificări.

Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, se mai arată în comunicat.

De curând, Curtea de Conturi a acuzat Nuclearelectrica că a cumpărat ilegal uraniu. Compania a reușit suspendarea deciziei în instanță.


Citește și…  Cum va fi plafonat prețul energiei: populația va beneficia de energie ieftină de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica. Acestea vor fi forțate să vândă aproape de prețul de producție


Mai multe articole