Realitatea TV a avut rating mai mare decât Kanal D în momentul în care emisia era suspendată

Realitatea TV, rating mai mare decât Kanal D

Postul de televiziune Realitatea TV a întrecut, la audiențele, joi, toate celelalte televiziuni de știri și unele generale în intervalul 19:00 – 19:10, în care emisia a fost suspendată după o decizie a CNA.

La orașe, Realitatea TV a fost peste toate celelalte televiziuni de știri, numai la nivel național fiind întrecută de Antena 3. Pe publicul comercial, postul deținut de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă a înregistrat audiențe mai mari și decât Kanal D și Național TV, conform cifrelor publicate de Pagina de Media.

În șapte din cele 10 minute în care emisia a fost suspendată, comunicatul CNA a fost citit iar în cele 3 minute rămase, textul a fost afișat fără sunet.

Legea audiovizualului spune că postul are obligația ca, timp de 10 minute, să difuzeze textul deciziei de sancționare, însă legea nu prevede dacă textul poate fi sau nu citit.

La nivel național, Realitatea (cu un rating de 2,1%) s-a clasat pe locul 6, fiind depășită de Pro TV (rating de 12,6%), Antena 1 (8.8%), Kanal D (3,5%), Național TV (3.1%) și Antena 3 (2,2 %).

În mediul urban, Realitatea a întrecut toate televiziunile de știri, fiind pe locul 5. Astfel, clasamentul stă în felul următor: Pro TV (raiting de 10,1%), Antena 1 (7,1%), National TV (3,2%), Kanal D (2,8%) și Realitatea TV (2,7%).

Totuși, pe publicul comercial, Realitatea a fost pe locul 3, această categorie de public fiind cea care contează cel mai mult. Primul loc a fost ocupat de Pro TV (rating de 9%), urmând Antena 1 (5,4%) și Realitatea TV (2%).

Mai jos puteți citi ratingurile obținute de celelalte televiziuni de știri pe categoriile de public.

Național: Antena 3 (3,1%), România TV (1,3%), Digi 24 (0.5%) și B1 TV (0,4%).

Urban: Antena 3 (2,3%), România TV (1,1%), Digi 24 (0.8%) și B1 TV (0,5%).

Comercial: Digi 24 (0,8%), Antena 3 (0,8%), România TV (0,3%), Digi 24 (0.8%) și B1 TV (nu a intrat în top 20).

Ratingul este procentul de telespectatori care s-au uitat la o televiziune din totalul deținătorilor de televizioare.

Realitatea TV a fost nevoită să-și oprească emisia, timp de 10 minute, joi, 17 ianuarie, în intervalul orar 19:00 și 19:10. Aceasta a fost decizia Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a sancționat televiziunea de știri pentru modul în care a relatat despre protestul diasporei din 10 august 2018.

Vezi AICI care au fost audiențele.


CITEȘTE ȘI: Primăria Sectorului 5, după ce Libertatea a scris despre firma-fantomă de anvelopare a blocurilor: „Licitațiile sunt legale, primăria nu intervine în raport cu societățile care depun oferte”


Mai multe articole