Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Pușcăriașii români trec la islamism și spun ”adio” porcului  pentru se ”lipi” de cazanul cu oaie al musulmanilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Pușcăriașii români trec la islamism și spun ”adio” porcului pentru se ”lipi” de cazanul cu oaie al musulmanilor

EXCLUSIV / Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Pușcăriașii români trec la islamism și spun ”adio” porcului pentru se ”lipi” de cazanul cu oaie al musulmanilor

În închisorile românești, viața e grea și pușcăriașii de rând ar face orice ca să le meargă măcar un pic mai bine. Ultima găselniță a hoților care se adaptează la orice situație este... convertirea la islamism. Religia este dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare, iar porcul ajunge doar un vis frumos pentru infractorii români care se leapădă de religia lor. Adică, o dată deveniți musulmani, pușcăriașii spun că scapă de zeama lungă din cazanul creștinilor în care, zic ei, carnea e oricum o raritate, și se ”lipesc” de meniul din oaie, ceva mai aparte și mai bogat al musulmanilor.

De Cristian Burcioiu,

În dosarul celor mai mulți dintre infractorii care ajung după gratii – fie că este  vorba de arestul poliției, fie că vorbim de celule ale pușcăriilor -, este trecută religia celui care va fi încarcerat. Asta pentru că ei au vrut acest lucru. Arestatul și, mai apoi, deținutul își declară apartenența religioasă pe propria răspundere pentru un singur mare inconvenient: să nu cumva fie obligat, contrar convingerilor sale legate de credință, să mănânce anumite alimente interzise de religia sa. Cum libertatea credințelor religioase a persoanelor condamnate nu poate fi îngrădită, ba mai mult este chiar apărată prin lege, pușcăriașii pot să dezvăluie oricând cărei divinităţi îi împărtășesc credința.

”Legislația în vigoare nu impune obligativitatea declarării apartenenței la o religie, astfel că deținuții pot aduce la cunoștința administrației locului de deținere astfel de informații, în mod voluntar și pe propria răspundere, la depunerea în penitenciar, dar și ulterior, pe parcursul pedepsei privative de libertate”, explică reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cei mai mulți musulmani din pușcării sunt…români!

În aceste condiții, pe lângă musulmanii pur sânge, și-au făcut loc și din ce în ce mai mulți pușcăriași care, după ce au luat ”pulsul” vieții de după gratii și au văzut cum stă treaba cu mâncarea făcută pentru creștini,  s-au orientat către… cazanul cu bucate al musulmanilor, din care oaia, berbecul sau vita gătită ceva mai aparte le face cu ochiul. În acest moment, în toate închisorile din România sunt 634 de deținuți care au declarat – când au pus piciorul în pușcărie, ori după ceva vreme scursă de la momentul încarcerării – că împărtășesc preceptele religiei musulmane.

Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Din ce în ce mai mulți pușcăriași români trec la islamism și spun ”adio” porcului pentru se ”lipi” de cazanul cu oaie al musulmanilor

Din ce în ce mai mulți pușcăriași creștini trec la islamism doar pentru o farfurie cu mâncare

Afgani, albanezi, bulgari, chinezi, egipteni, olandezi, marocani, moldoveni, sârbi, irakieni, turci, iranieni, brazilieni, sirieni, suedezi….Cei mai mulți dintre musulmanii din pușcăriile românești, 516 bătuți pe muchie, sunt…români care i-au jurat credință veșnică lui Allah! Firește, nu-i nimic rău în asta, dar cum s-a ajuns aici? Surse din rândul deținuților, unii chiar cu state vechi prin pușcării, vorbesc despre un troc pe care mulți dintre hoții care s-au lepădat de religia lor sunt nevoiți să-l facă pentru a putea supraviețui în închisoare. Un loc în care, spun ei, mâncarea gătită la cazanul creștinilor poate fi, uneori, chiar și stricată.  

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

”Mâncarea la cazan făcută pentru creștini nu respectă niciodată standardele. Ba e zeamă lungă, fără niciun pic de carne, ba ni se pun în farfurii niște bucăți atât de grase încât nu poți să le mănânci, oricât de foame ți-ar fi. Uneori, mâncarea creștinilor chiar e acră…În schimb, la cazanul musulmanilor nu e așa. La ei se respectă totul. Gramajul și compoziția mâncării, curățenia la gătit, felul cum o păstrează…De aia, foarte mulți dintre băieți trec la religia islamică. Pentru mâncare…”, ne-au spus surse din penitenciar.

Mulți dintre deținuții care devin musulmani sunt ”necăutați”, nu au pe nimeni

De fapt, renunțarea la religie pentru o farfurie de mâncare este singurul mare beneficiu al pușcăriașilor care fie se convertesc în închisoare, fie declară de cum au fost închiși că sunt musulmani.

”Pușcăria o facem toți la fel. Creștini, musulmani…Tot în aglomerația aia stăm, tot în paturile alea dormim, stăm tot în celulele alea în care vara ne coacem și iarna înghețăm… Doar mâncarea face diferența. Foarte mulți dintre cei care au trecut la musulmani sunt cei necăutați, cei care nu au pe nimeni și pentru ei farfuria aia de mâncare din închisoare contează. Ăla care are familie poate să nu mănânce de la cazan, că îi aduce de acasă. Necăutatul nu are altă soluție și se dă musulman. Unii rămân la religia islamică și după ce se liberează, pentru că în închisoare intră în niște programe ale unor comunități islamice ale căror reprezentanți îi vizitează și au grijă de ei”, ne-au dezvăluit surse din penitenciare.

 Recent, sute de deținuți au fost eliberați în baza ”legii celor șase zile” tocmai din cauza condițiilor precare de detenție. 

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

Dumitru Gîrbăcea - Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Din ce în ce mai mulți pușcăriași români trec la islamism și spun ”adio” porcului pentru se ”lipi” de cazanul cu oaie al musulmanilor

Dumitru Gîrbăcea, președintele Organizației Consiliul Local al Tinerilor din Brăila, spune că unii dintre deținuți își schimbă religia pentru mai nimic

Unii dintre pușcăriași își schimbă confesiunea doar pentru coli de hârtie, creioane și ochelari de citit

În viziunea unora dintre reprezentanții societății civile, faptul că există din ce în ce mai mulți pușcăriași care trec la religia musulmană își găsește explicația în pasivitatea reprezentanților Administrației Naționale a Pușcăriilor (ANP).

”Cei mai mulți deținuți care se convertesc la o altă confesiune religioasă sunt la ananghie. Nu au pe  nimeni care să-i ajute cât sunt închiși. Cum ANP nu face nimic să le găsească o rudă care să-i ajute acolo, ei caută singuri soluții. Pentru mâncare, ochelari de citit, bani, coli de hârtie și creioane, oamenii își schimbă religia. În plus, este și un refugiu spiritual, o modalitate de a mai ieși din celule”, ne-a declarat Dumitru Gîrbăcea, președintele Organizației Consiliul Local al Tinerilor din Brăila. 


Citeşte şi:

EXCLUSIV | Black Friday-ul din India are rădăcini românești. ”Au repetat experiențele noastre, inclusiv greșelile”

Close
Închide
  Close