Cazul elevei de 14 ani tăiate cu cuțitul de către iubitul său care a scos-o cu forța din cancelaria școlii, unde a amenințat cu moartea și o profesoară ridică mari semne de întrebare despre modul cum își fac treaba autoritățile statului, în special cele care veghează la respectarea legii de ordine publică și a normelor de conviețuire socială. Și asta în condițiile în care apucăturile lui Nicușor Cucu, care a mai trăit cu alte două copile în ultimii ani, erau cunoscute de către polițiștii de la postul comunal. Oamenii legii nu au intervenit nici măcar în timpul celei de-a treia relații pe care individul o avea cu o minoră.

Dimpotrivă, polițiștii de la Oșești chiar l-ar fi ajutat pe tânăr să-și ducă mai departe relația, după cum susțin reprezentanții primăriei, și l-ar fi avertizat despre vizita pe care urmau să o facă specialiștii de la Direcția pentru Protecția Copilului în timp ce trăia în locuința sa cu fata de 14 ani.

Cucu a făcut un copil cu prima fată cu care a trăit. Anul trecut a avut o altă copilă de 13 ani

Atracția lui Nicușor Cucu față de copile se pare că a început în urmă cu șase ani. Atunci, a reușit să-și aducă în locuința sa din Pădureni prima ”nevastă”, cu care a făcut și un copil. Într-una din nopți, mama fetei a sunat la numărul de urgență 112 și a cerut intervenția poliției pe motiv că fata sa ar fi sechestrată.

Ioan Todirașcu, asistentul social al Primărie Oșești

Ioan Todirașcu, asistentul social al Primărie Oșești

”Am ajuns acolo împreună cu fostul șef de post pentru că mama fetei dorea să-i scoatem fata de acolo. Totul se întâmpla pe la 11-12 noaptea. În timp ce ne aflam acolo, individul i-a spus fetei să alăpteze copilul, moment în care i-a pus mâna pe un sân și astfel a convins-o să nu mai plece. Atunci, și mama fetei a spus că rămâne acolo peste noapte și uite-așa s-a trecut cu vederea peste acest caz”, ne-a mărturisit asistentul social al Primăriei Oșești, Ioan Todirașcu.

În urmă cu un an, autoritățile din Oșești au fost nevoite să intervină din nou la locuința familiei Cucu pentru a salva o altă fată, una în vârstă de 13 ani, cu care Nicușor trăia de patru luni.

”Fata a fost cea care a reclamat că nu mai vrea să stea cu acest individ. M-am dus cu actualul șef de post, Iulian Marian Pavel, la familia Cucu, însă doar eu am intrat în locuință. Polițistul a rămas în drum și mânca semințe. Am scos-o pe fată de acolo, care apoi, pentru a scăpa de tânăr și a-și pierde urmele, a fugit la o soră de-a sa din altă comună”, susține primarul Didi Alexandroae.

Didi Alexandroae, primarul comunei Oșești

Didi Alexandroae, primarul comunei Oșești

Deși fata avea doar 13 ani, șeful Postului de Poliție Oșești nu s-a autosesizat cu privire la infracțiunea comisă de tânăr, de act sexual cu un minor, aspect confirmat de către reprezentanții Poliției Județene Vaslui, care ne-au comunicat că nu au niciun dosar penal înregistrat pe respectiva faptă în acea perioadă la postul de poliție respectiv.

Șeful de post l-ar fi avertizat pe tânăr că va fi ”vizitat” de Protecția Copilului

Nicușor Cucu a cunoscut-o pe a treia sa iubită în vara anului trecut, la o fermă pomicolă dintr-o comună învecinată. Mama copilei de 13 ani la acea vreme nu a fost de acord cu relația, astfel încât a făcut plângere la poliția comunală, care a întocmit un dosar penal pentru ”act sexual cu un minor”, însă fără a fi dispuse alte măsuri. În aceste condiții, ancheta Poliției nu l-a deranjat cu nimic pe tânărul din Pădureni care și-a adus-o acasă pe fată. Fiind într-un sat învecinat, la aproximativ șase kilometri, copila a început să nu se mai ducă la școala din satul natal Buda. În consecință, conducerea școlii de structură de la Oșești a sesizat, în luna noiembrie, atât Poliția, cât și primăria din comună.

Cazul a intrat în monitorizarea autorităților locale care, în urmă cu trei săptămâni, au anunțat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a interveni în acest caz. Conform procedurii, reprezentanții au anunțat polițistul din comună pentru a fi sprijiniți în acțiunea ce urma a fi făcută a doua zi la locuința lui Nicușor Cucu.

”După ce a fost anunțat, șeful de post l-a sunat pe tânărul de 24 de ani și i-a spus să ducă fata la domiciliul părinților din Buda. Mai mult decât atât, a contactat-o telefonic și pe mama minorei și i-a spus să se prezinte cu fiica sa a doua zi la postul de poliție, ceea ce s-a și întâmplat”, a declarat, pentru Libertatea, primarul de Oșești.

În urma vizitei specialiștilor de la DGASPC Vaslui, Nicușor Cucu și-a luat un angajament scris că nu va mai conviețui cu fata de 14 ani și că nici nu o va aștepta la școală după terminarea cursurilor. Însă, lucrurile se pare că nu au stat așa întrucât, așa după cum susțin reprezentanții Primăriei Oșești, tânărul o vizita în mod frecvent pe iubita sa la locuința părinților acesteia.

Poliția a ajuns la caz la două ore de la primul apel. Agresorul a fugit de sub ochii forțelor de ordine

Supărat că nu mai poate locui în permanență cu iubita sa mai mică cu zece ani, Nicușor Cucu a decis să se ducă, la mijlocul săptămânii trecute, să o ia pe copilă de la școala din Buda, acolo unde aceasta învăța după-amiaza. Tânărul a intrat în cancelarie, unde a găsit-o pe profesoara de română a fetei, care i-a spus că aceasta a plecat. În consecință, individul a părăsit școala, însă, pe drum s-a întâlnit cu părinții iubitei sale care se îndreptau spre unitatea de învățământ. Între timp, profesoara a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că Nicușor Cucu o caută pe tânără, însă apelul se întrerupe. În timp ce dialoga cu tatăl fetei, mama acesteia a ajuns prima în școală pentru a le avertiza pe profesoară și pe fiica sa că individul se întoarce.

Toate trei s-au refugiat în cancelarie, unde în foarte scurt timp a ajuns și Nicușor Cucu. Acesta a scos de la brâu un cuțit cu o lamă de aproximativ 20 de centimetri pe care l-a înfipt în parchet și a început să le amenințe cu moartea, în special pe profesoară. Ulterior, tânărul și-a luat cuțitul și l-a băgat din nou la brâu, iar apoi a părăsit școala împreună cu fata, pe care o ținea de după gât, și cu mama acesteia. În tot acest timp, tatăl fetei nu a intrat în unitatea de învățământ să vadă ce se întâmplă, așa după cum se vede în înregistrările camerelor de supraveghere ale școlii.

La scurt timp de la incidentul din școală, în jurul orei 17.30, profesoara a fost sunată de către polițiști, spunându-le acestora că a fost amenințată cu cuțitul de un tânăr. În consecință, polițiștii i-au spus că va fi trimis un echipaj de ordine publică. Numai că lucrurile se pare că s-au complicat, iar acel echipaj promis nu mai ajungea la școală.

Între timp, profesoara este sunată din nou de un echipaj de la Secția de Poliție Rurală 2 Vaslui, căruia i-ar fi spus, potrivit reprezentanților IPJ, că nu mai este nevoie de intervenția forțelor de ordine. Totuși, femeia este sfătuită să facă plângere la Postul Comunal de Poliție pentru amenințare.

Afectată de incident, femeia s-a dus la locuința primarului pentru a-i spune cele întâmplate. Conștientizând gravitatea faptei, edilul din Oșești a sunat și el la numărul de urgență 112 pentru a cere, totuși, ca poliția să ajungă în satul Buda. Primul apel a fost făcut la 18.22, atunci transmițându-i-se că va fi trimis un echipaj când va fi disponibil. Cum poliția nu mai ajungea în comumă, primarul l-a sunat pe subprefectul Mircea Gologan care i-a promis că va lua legătura cu șefii poliției județene pentru a rezolva situația. Edilul nu a renunțat și la 18.57 a apelat din nou numărul de urgență 112, ca abia, la 19.05 un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm să ajungă la Buda.

Aceștia au mers, împreună cu primarul, la locuința fetei de 14 ani, acolo unde se refugiase de la școală Nicușor Cucu împreună cu iubita sa și părinții acesteia. În momentul în care a fost strigat de către polițist să iasă din locuință, tânărul a apărut pe prispa casei, împreună cu copila, amenințând, cu același cuțit folosit la școală, că o va omorî pe fată dacă forțele de ordine vor interveni. Acest întreg episod a durat peste o oră, potrivit primarului, tânărul trăgând de timp pentru a se înnopta și a se putea face nevăzut, ceea ce, de altfel, s-a și întâmplat, cei doi fugind sub ochii polițistului și ai jandarmului.

Cucu, prins după alte trei ore și jumătate de ”mascați”. IPJ face anchetă

După ce scăpat de sub privirile polițistului și jandarmului, Nicușor Cucu și iubita sa au pornit pe jos, prin spatele casei părinților fetei, spre satul învecinat, acolo unde locuia. Cei doi au parcurs pe jos aproximativ șapte kilometri, până la casa unor rude din Pădureni. Pe drum, vasluianul ar fi și tăiat-o la o mână pe copila de 14 ani. Între timp, polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au început să ”perie” zona, tânărul fiind găsit și încătușat în jurul orei 23.30. În ceea ce o privește pe fată, aceasta a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijirii medicale.

”Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a dispus o anchetă internă în acest caz pentru a se vedea modalitatea de intervenție a echipajelor de poliție”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

În cadrul aceleiași anchete, lucrătorii Compartimentului Control Intern al IPJ Vaslui va face verificări și în privința modului cum a fost tratat cazul de către polițiștii de la Postul Comunal Oșești.

Protecția Copilului Vaslui: ”Nu s-a impus separarea de familie”

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui susțin că, în urma evaluării cazului, nu s-a impus măsura separării copilei și a fraților acesteia de familie. Și asta datorită faptului că fata a reluat cursurile, iar tânărul cu care trăia nu ar mai fi locuit în casa familiei minorei.

”De la momentul preluării cazului (în urmă cu aproximativ trei săptămâni – n.red.), minora a reluat frecvența școlară, iar agresorul a fost înlăturat din mediul familial al acesteia. Evaluarea realizată de către reprezentanții instituției noastre relevă faptul că părinții se ocupă în mod corespunzător de creșterea și îngrijirea celor cinci copii, în limita posibilităților financiare, au colaborat cu specialiștii DGASPC în toate etapele monitorizării cazului, unica problemă rămânând aspectele de natură penală, care se află în instrumentarea organelor de cercetare penală. În această privință, după consilierea de specialitate, părinții au colaborat în vederea atingerii obiectivelor stabilite de către instituția noastră, dintre care cel mai important este limitarea relației minorei cu agresorul. În sensul celor relatate, nu s-a impus separarea copiilor de familie, aceasta fiind o măsură adoptată în ultimă instanță, după epuizarea tuturor procedurilor menite să prevină separarea”, ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Reprezentanții instituției susțin că vor avea în continuare în atenție acest caz, la fel ca și autoritățile publice locale din Oșești.

Citește și: Șase soldați americani de la Deveselu, amendați după ce au refuzat să achite nota de plată într-un club din Craiova

Urmărește-ne pe Google News
Metoda prin care Anamaria Prodan a aflat că Reghecampf o înșală. Incredibil ce idee a avut Bebeto, fiul cel mic
PARTENERI - GSP.RO
Metoda prin care Anamaria Prodan a aflat că Reghecampf o înșală. Incredibil ce idee a avut Bebeto, fiul cel mic
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Mihai a fost găsit mort lângă podul din Medgidia. S-ar fi aruncat în gol din cauza jocurilor de noroc. Soția este devastată: "Rugați-vă pentru sufletul lui"
Observatornews.ro
Mihai a fost găsit mort lângă podul din Medgidia. S-ar fi aruncat în gol din cauza jocurilor de noroc. Soția este devastată: "Rugați-vă pentru sufletul lui"
Horoscop 16 ianuarie 2022. Racii ar fi bine să păstreze distanța față de umbrele care s-au tot arătat în toate domenii din viață
HOROSCOP
Horoscop 16 ianuarie 2022. Racii ar fi bine să păstreze distanța față de umbrele care s-au tot arătat în toate domenii din viață
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic, unor apropiaţi | VIDEO
Telekomsport
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic, unor apropiaţi | VIDEO
Ce este sindromul „Dropped Head” sau Head Down și ce afecțiuni provoacă
PUBLICITATE
Ce este sindromul „Dropped Head” sau Head Down și ce afecțiuni provoacă