Sute de băileșteni s-au adunat, sâmbătă dimineață, în parcarea Sălii de Sport “Ada Nechita”, din municipiul Băilești, pentru a lua parte la Botezul Cailor, o manifestare organizată de mai bine de o sută de ani în ziua de Bobotează. Animalele, împodobite cu panglici și flori, au fost aduse de către proprietarii lor pentru a lua parte, după slujba de Bobotează, și la o expoziție în urma căreia să fie desemnat cel mai frumos cal din oraș, dar și din localitățile învecinate.

bailesti 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Deși localnicii se așteptau să îndure gerul Bobotezei, prin ceața care se lăsase la primele ore ale dimineții și-a făcut apariția soarele.

“E o vreme care contrazice la acest moment gerul Bobotezei, este o zi superbă, parcă ar fi primăvară. Văd atâta lume ieșită, probabil și așteptau oamenii acest moment de ieșire în aer liber. Fiecare dintre deținătorii de animale dorește să își expună și totodată să își facă văzută partea aceasta de contribuție din gospodărie cu animalele pe care le folosesc. Este o tradiție care are peste 50 ani. Cetățeanul crede foarte tare în partea de început a anului în care își pune foarte multă bază pentru lunile ce urmează. Animalele sunt binecuvântate de soborul de preoți care vine, cu credință și cu iubire de animale, oamenii vor avea un an mai bun și mai roditor”, a explicat Costel Pistrițu, primarul municipiului Băilești.

Localnicii iubesc tradițiile

Imediat după slujba de sfințire a apei, preoții din Băilești au botezat și cei peste 30 de cai care au luat parte la expoziția de pe platforma aflată în apropierea sălii de sport.

Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena
Recomandări
Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena