Noul episcop al Hușilor se dezice total de predecesorul său, acuzat de relații intime cu foști elevi ai seminarului. Instalat în funcție în urmă cu mai puțin de două săptămâni, noul șef al preoților din județul Vaslui dorește să trăiască în cele mai decente condiții, refuzând sub orice formă traiul de lux al fostului episcop Corneliu Bârlădeanu.

vila 2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Mai mult decât atât, pentru a demonstra că se dezice total de predecesorul său, Ignatie Trif a decis să schimbe destinația noului palat episcopal în care a locuit cel acuzat de relații sexuale cu foști elevi ai Seminarului Teologic. Astfel, vila impunătoare din spatele bisericii din curtea Episcopiei Hușilor va fi transformată în mănăstire de maici, cu excepția câtorva camere care vor rămâne pentru protocol în cazul necesității cazării unor oaspeți de seamă.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”


::placeholdeR–>

Noul episcop al Hușilor a anunțat că va locui în vechiul palat episcopal, acolo unde a trăit până în ultimele clipe de viață, respectiv aprilie 2009, și fostul episcop Ioachim Mareș.

Limuzina de lux a fostului episcop Corneliu Bârlădeanu va fi vândută

Pentru ca dezicerea de imaginea fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, să fie totală, Ignatie Trif a decis să vândă mașina de lux cu care acesta se ducea în teritoriu, o limuzină de lux Volkswagen Touareg, de câteva zeci de mii de euro.

Noul șef al preoților vasluieni susține că nu este învățat să circule cu mașina, fiind obișnuit să se deplaseze cu metroul sau avionul, așa cum făcea în vestul Europei, acolo unde a fost arhiereu vicar timp de aproape șase ani.

”Palatul nou va fi probabil o mănăstire de maici. M-am gândit aşa, pentru că avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru picturi, broderie. Sunt mulţi preoţi care au nevoie de veşminte şi în viitor poate vom reuşi să facem astfel de ateliere. Nu este foarte uşor să găsesc şi maici destoinice, care să vină acolo în clădirea respectivă. Desigur, vom păstra şi câteva camere pentru protocol, că avem nevoie când mai vine cineva, când avem invitaţi, să putem să-i cazăm, să nu cheltuim bani pentru hotel”, a declarat episcopul Iganie Trif.

Noul șef al preoților vasluieni a mărturisit că în Vest, unde și-a desfășurat activitatea, nu a avut niciodată mașină.

MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO