MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2005 21:00

1.000 e pe zi, norma pentru copiii-sclavi

Distribuie

asupritori ne-au relatat cosmarul prin care au trecut si cum au ajuns sa fure, sa se prostitueze sau sa cerseasca prin tari straine.
Mihaela C. (foto stanga) de 16 ani, din judetul Neamt, unul din acesti copii care a reusit sa fuga de acesti oameni certati cu legea, s-a intors in Romania si ne-a povestit calvarul prin care a trecut. „Prin toamna anului 2004, nu mai stiu exact data, l-am cunoscut prin niste prieteni pe unul Gelu, care s-a recomandat ca fiind angajat la o firma din Bucuresti care se ocupa cu locurile de munca in Franta. L-am cunoscut chiar in curtea scolii unde invat si am iesit cu el de cateva ori in oras. imi aduc aminte ca imi dadea bani, foarte multi bani, fara ca eu sa ii cer. imi spunea sa ii iau ca sa am de tigari. Odata, chiar mi-a dat un million de lei. Mi-a povestit ca are foarte multe relatii si ca ma poate ajuta sa plec in Franta, ca ospatarita la unul din restaurantele de lux de acolo. Asa a mai ajutat si alti tineri care acum o duc bine, ca e un salariu bun si ca acum au in Bucuresti firmele lor si sunt patroni deja”, spune fata.
La inceput nu prea l-a crezut, dar vedea cum, fara sa faca absolut nimic, avea bani si cheltuia in stanga si in dreapta. „incet, incet, imi intrase ideea in cap ca as putea sa fac si eu bani in Franta sa imi cumpar ce vreau eu. S-a aratat interesat chiar sa ma ajute cu banii de pasaport si de drum, spunandu-mi ca vrea chiar sa discute cu parintii mei despre asta, sa ii convinga sa ma lase. Asta s-a si intamplat: ai mei au fost de acord sa ma lase sa plec, tata a semnat o hartie si imi amintesc ca in 6 zile eram deja intr-un microbuz, un Mercedes maro cu destinatia Franta-Paris. Eram super incantata, imi faceam deja zeci de planuri cu ce imi voi cumpara din banii castigati”, ne povesteste cu ochii plini de lacrimi Mihaela, coplesita de aceste amintiri dureroase.
Tremura si se uita tot timpul in spate ca si cum ar fi fost urmarita, se uita din nou la noi, la asistentul social de langa noi si isi reia sinistra povestire. „Am ajuns in Franta si, cum am coborat din microbuz, s-a apropiat de mine un barbat asa, la vreo 35 de ani si m-a intrebat cum ma cheama, dupa care am plecat cu el spre hotelul la al carui restaurant urma sa lucrez. Nu am ajuns insa niciodata la nici un hotel sau restaurant. Imediat dupa ce m-am suit in masina lui, m-a luat la bataie si mi-a luat pasaportul. Am ajuns dupa o ora de mers la o casa unde, intr-o camera, mai erau 5 copii – 3 fete si doi baieti. Toti din Romania, ca si mine. Am inteles atunci ca de fapt am fost inselata si ca nu voi lucra intr-un restaurant asa cum mi s-a promis. Era insa prea tarziu… Omul care m-a adus acolo, in acea casa, avea sa fie de atunci inainte calaul meu. Am fost obligata sa ma prostituez. Norma pe zi era de 1.000 de euro, altfel eram batuta si nu mi se dadea mancare. stiu ca si ceilalti romani de acolo erau controlati de aceeasi persoana. Ne batea pe toti, iar pe fete le trimitea prin hoteluri sau pe strada sa se prostitueze. Dormeam pe jos, in tipetele celor ce intrau in mainile acelui om”, ne-a mai spus Mihaela, dupa care, fara sa mai tina cont de frica ce o stapanea, ne-a rugat sa scriem povestea ei in ziar, pentru ca alti copii sa nu mai cada in plasa acestor oameni.

Loading...
Comentarii