MENIU CAUTĂ
25 Ian. 2013 20:13

Fetiţa care a beneficiat de primul transplant de ficat din România vrea să devină designer

Distribuie

Disciplinată, exuberantă şi cu o personalitate aparte, Timea Balogh, din Hunedoara, consideră că s-a născut din nou acum 13 ani, când a primit o parte din ficatul mamei sale. Atunci nici nu putea să meargă. Acum, fata are planuri mari: vrea să devină designer, e pasionată de modă, de muzică şi de filme.
“Are un simţ estetic extraordinar.Ştie cum să combine hainele, culorile, aşa că orice pune pe ea îi vine foarte bine”, ne-a povestit Bella Balogh, tatăl copilei. Chiar dacă în continuare ia medicamente pentru ca ficatul transplantat să funcţioneze normal, Timea este mare iubitoare de mişcare. Adolescenta face parte dintr-un club de arcaşi, a învăţat să mânuiască arcul şi frecvent merge să exerseze în pădurile din judeţul Hunedoara.

Merge la control la fiecare trei luni

Amintirile despre miracolul pe care l-a trăit la vârsta de doar un an sunt extrem de p u ţ i n e . Singur e l e momente care îi amintesc despre problema ei de sănătate sunt acelea în care îl vizitează la Bucureşti pe profesorul Irinel Popescu, o dată la trei luni, pentru a se asigura că totul este în regulă. De altfel, între medicul care a operat- o şi Timea există o relaţie deosebită. Fata îl consideră naşul' său, iar ea este dovadamiracolului pe care doctorul l-a înfăptuit în anul 2000.

Profesorul Irinel Popescu a operat-o

Acum 13 ani, profesorul Irinel Popescu împreună cu o echipă de specialişti din străinătate au făcut primul transplant de ficat din România. Premiera a fost cu atât mai specială cu cât pacientul, adică Timea, avea pe atunci doar un an şi a primit o bucată din ficatul mamei sale. Momentele au fost extrem de grele pentru tatăl fetiţei, care povesteşte cu groază despre ce a trăit atunci. Am crezut că le voi pierde pe amândouă. Operaţia nu era una simplă, ba din contră, punea în pericol vieţile amândurora', ne-a spus Bella Balogh, tatăl Timeei.

Loading...
Comentarii