MENIU CAUTĂ
02 Apr. 2012 07:17 , de Delia Chilianu

TOCANA în face pe ţigani să clocotească. Vor război cu Guiness Book

Distribuie

Familia regelui Cioabă nu mai are linişte. După ce comunitatea rromilor din Sibiu a pregătit 850 de kilograme de varză, 300 de kilograme de carne, 50 de kilograme de ceapă şi 50 de kilograme de orez, mai exact „sah hai mas”, o mâncare specifică romilor nomazi, reprezentanţii Guiness Book n-au recunoscut preparatul ca fiind unul tradiţional, potrivit România TV.
Rromii spun că „sah hai mas” este o mâncare tradiţională specifică romilor nomazi, iar reţeta a fost păstrată cu sfinţenie de ţigăncile din comunitate. Gustul special al acestei mâncări este dat de un condiment secret.
Condimentul secret nu i-a convins însă pe reprezentanţii Guinness Book, care spun că nu pot deschide o categorie specială pentru mâncarea romilor, considerată o tocană. Iar pentru a putea fi omologată romii ar fi trebuit să depăşească recordul unor spanioli care au gătit o mâncare asemănătoare de peste 2 tone. Familia Cioabă a cheltuit aproximativ 10.000 de euro pentru a găti mâncarea cu care voiau să intre în Cartea Recordurilor. Acum, însă sunt hotărâţi să dea în judecată reprezentanţii Guiness Book şi să ajungă până la Curtea Europeană de Justiţie, sub motiv că sunt discriminaţi.

Loading...
Comentarii