Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, a avut ieri premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

„Colectiv” marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei româneşti, fiind, potrivit organizatorilor evenimentului italian, primul documentar românesc selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Filmul face parte din selecţia oficială şi este prezentat în afara competiţiei.

Documentarul a fost extrem de apreciat. Sub titlul: „Surprize frumoase la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția. Două filme puternice: Gli oceani sono i veri continenti și Colectiv”,  revista Elle Italia scrie că este un film care nu trebuie ratat.

„Un sfat? Nu ratați filmul Colectiv, din afara competiției, regizat de documentaristul Alexander Nanau, Un rechizitoriu puternic al instituțiilor și al corupției masive din sistemul de sănătate din România. O echipă de jurnaliști de investigație anchetează consecintele unui incendiu tragic într-un club de noapte, care a provocat moartea unor persoane în spitalele în care fuseseră internate, în ciuda faptului că arsurile nu păreau grave. Un semnal de alarmă care te trezește la realitate”, arată publicația citată.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

După lansarea mondială de la Veneţia, documentarul va avea, vineri, premiera nord-americană, la prestigiosul Toronto International Film Festival.

În data de 28 august adebutat cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, care va dura zece zile, până pe 7 septembrie. Festivalul de Film de la Veneţia este cel mai vechi festival cinematografic din lume.

Prima ediţie a fost ţinută în 1932, la iniţiativa lui Giuseppe Volpi, iar marele trofeu al competiției, „Leul de Aur”, s-a acordat pentru prima dată în 1952. Festivalul de Film de la Veneția este celebru în toată lumea, iar cineaștii de seamă îl consideră printre cele mai importante alături de Festivalul de la Cannes și Premiile Oscar.

Citeşte şi:

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Festivalul de Film de la Toronto, cel mai mare din America de Nord, este următoarea „oprire” a documentarului „Colectiv”. Filmul, inclus pe lista celor 25 de filme selecționate

Imagini impresionante. Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile