Românii au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate din Marea Britanie

epaselect epa05997427 British Airways passengers wait at the baggage drop at Heathrow Airport in London, Britain, 29 May 2017. British Airways (BA) passengers are enduring a third day of delays following a IT meltdown that disrupted 75,000 passengers flights worldwide after BA on 27 May had to cancel flights from London's Heathrow and Gatwick airports due to a major IT failure that cqaused 'severe disruption' to ithe carrier's global operations. EPA/ANDY RAIN

Românii au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate din Marea Britanie arată Biroul Național de Statistică, care transmite că numărul total al cetățenilor români a crescut cu 25% între 2016 și 2017, ajungând la 411.000, scrie BBC News.

Din cei 65.176.000 de rezidenți din Marea Britanie, 6,2 milioane au fost cetățeni non-britanici, reprezentând un procent de 4%. Numărul persoanelor care trăiesc în Marea Britanie, dar s-au născut în străinătate, a crescut cu 3% din 2016 ajungând la 9,4 milioane din populația totală.

Cifrele arată că 61% din numărul resortisanților non-britanici – adică 3,8 milioane dintre aceștia- provin din UE.

Polonezii sunt în continuare cei mai numeroși non-britanici de pe teritoriul Regatului Unite, cu aproximativ un milion de cetățeni care trăiesc în Marea Britanie.

Locul al doilea este ocupat de România, iar locul trei este ocupat de irlandezi care sunt 350.000.

India se situează pe locul patru cu 346.000 de cetățeni în Marea Britanie – un loc deținut anterior de România.

Numărul cererilor depuse de cetățeni UE pentru obținerea cetățeniei britanice s-a dublat în cele 12 luni care au urmat declanșăsrii Brexitului. Și numărul cetățenilor UE care au cerut eliberarea cărților de ședere permanentă – disponibile pentru cei care au trăit în Marea Britanie timp de cinci ani – a crescut considerabil.


Citește și: Liviu Dragnea, pentru Reuters: România va menţine o politică de relaxare fiscală până în 2020


Mai multe articole