De Petre Dobrescu,

Vo Ngoc Nam, în vârstă de 28 de ani, a părăsit Vietnamul legal, cu contract de muncă semnat cu o fabrică din România, a notat CNN.

Omul s-a simțit înșelat și umilit și a plecat din România în Germania pentru a lucra în construcții. Ca să-l scape de România, rudele i-au dat 8.500 de dolari.

Vo n-a fost mulțumit nici de ceea ce a găsit în Germania, astfel că s-a decis să-și încerce norocul în Marea Britanie. Astfel a ajuns în „containerul morții”.

„Viața e cea mai importantă”

Nguyen Dinh Tu este un alt tânăr care ar fi muncit în România, dar ilegal, după care a solicitat 11.000 de dolari familiei pentru a pleca în Marea Britanie.

„Am primit un telefon de la cineva care mi-a spus că fiul meu a ajuns în Anglia cu acel grup, că a fost un accident și că toată lumea a murit”, a spusNguyen Dinh Gia, tatăl lui Nguyen Dinh Tu.

Rețelele de traficanți de oameni se numesc „linii”. Vo Ngoc Nam a vrut să folosească o „linie” de succes.

„Sunt supărat pe linia aleasă. Au garantat succes sută la sută”, a spus Nguyen Trong Tam, cumnatul lui Vo Ngoc Nam.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Marea Britanie este cea mai populară destinație pentru muncitorii din Vietnam care dau năvală în Europa pentru un trai mai bun.

„După această tragedie, niciun părinte nu va mai permite copiilor săi să plece să muncească peste mări și țări. E prea riscant. Banii sunt importanți, dar viața este și mai importantă”, a spus un vecin al familiei lui Le Van Ha, unul dintre tinerii care se presupune că a murit în acel container.

„Pentru poliție, problema e că acești oameni aveau prea puține acte de identificare la ei, unii deloc. Așa că (anchetatorii, n.r.) trebuie să-i identifice după semne, cicatrici sau tatuajele pe care le-ar fi putut avea” , au dezvăluit autoritățile britanice.


Citeşte şi:

Un vietnamez care lucra în România ar putea fi unul dintre cele 39 de victime ale „camionului morții” din Anglia. Mărturia cutremurătoare a mamei

Mesajul tulburător primit de tatăl unei fete din camionul morții. „Mamă, tată, vă iubesc atât de mult… Mor pentru că nu pot respira”

Descoperire macabră în Essex: 39 de cadavre au fost găsite în containerul unui camion. Poliția a arestat un suspect

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste