Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO| S-a deschis târgul de Crăciun de la Sibiu. Ediția din 2018 este dedicată Centenarului

GALERIE FOTO| S-a deschis târgul de Crăciun de la Sibiu. Ediția din 2018 este dedicată Centenarului

Târgul de Crăciun de la Sibiu, unul dintre cele mai frumoase și care atrage cei mai mulți vizitatori anual, a fost inaugurat vineri seara în Piața Mare din oraș, scrie Mediafax.

La inaugurare au participat în jur de 10.000 de oameni, iar surprizele pregătite de organizatori cu această ocazie au fost dinte cele mai impresionante.

Căsuțele din piață au fost amplasate în așa fel încât să formeze numărul 100, dar fiind faptul că suntem în anul Centenarului. De asemenea, pe clădirile din piață au fost proiectate imagini cu o iarnă de basm, cu ninsoare şi brazi împodobiţi. Într-o parte a târgului a fost amplasat un patinoar.

Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, a declarat că ediţia din acest an este specială şi va marca faptul că România va deţine preşedinţia CE a UE, astfel că pe o parte din zidurile clădirilor din Piaţa Mare se proiectează urări de sărbători fericite în majoritatea limbilor din lume.

„Avem un patinoar, în primul rând. Este nou, chiar dacă am mai avut patinoar şi acum 4-5 ani. L-am readus şi ne bucurăm că am făcut asta. Multă lume l-a cerut şi credem că este un element foarte potrivit. Este un patinoar modern, frumos, minimalist, te poţi apropia la câţiva centimetri de el. În trecut era o construcţie mult mai complicată, părea poate un pic nepotrivită pentru un centru de oraş”, a spus Drăgan.

Organizatorii au amenajat şi un tren turistic care trece prin Strada Cetăţii, apoi pe pietonala Nicolae Bălcescu şi se întoarce în Piaţa Mare.

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun se încheie în 3 ianuarie 2019.

Foto: Facebook /Turnu Sfatului – Silvana Armat


Citește și: Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei