Speranța Cliseru și Sorin Chiriță, administratorul public al Bucureștiului, au vorbit despre culisele acestui proiect important pentru București și pentru cartierul de afaceri Pipera Sud.

Deși proiectul a început oficial în 2015, odată cu introducerea pe ordinea de zi a CGMB a exproprierilor necesare pentru supralărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză, între strada Barbu Văcărescu şi Șoseaua Petricani, municipalitatea nu a finalizat în totalitate paşii premergători începerii efective a lucrărilor. La mijloc ar fi o serie de instituții publice, care ar genera o viziune diferită asupra proiectului în zona străzii Gara Herăstrău și Bulevardului Barbu Văcărescu.

O stradă și trei intrări

Potrivit administratorului public al municipiului București, Sorin Chiriță, mai sunt câteva exproprieri care încă nu sunt finalizate, pentru supralărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză.

”Avem, în momentul de faţă, o discuţie şi cu Ministerul Apărării, și cu Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, care își doresc intrări separate. În privinţa asta, avem o singură intrare. Inspectoratul Județean de Poliție, cât și Muzeul Aviației îşi doresc intrări separate. Din punctul nostru de vedere, e o risipă de spaţiu şi de resurse, în sensul că noi putem utiliza împreună acest spaţiu. Cu siguranţă, anul viitor, o să fim în linie dreaptă cu această supralărgire. Săptămâna trecută, am avut o şedinţă pe acest proiect, am făcut ultimele retuşuri. Au fost invitaţi toţi partenerii şi speram să ajungem la o situaţie în care să accepte toată lumea această propunere a noastră, care este în folosul cetăţenilor”, a spus Sorin Chiriță, administratorul public al Municipiului București.

Lucrările pe Șoseaua Fabrica de Glucoză încep cel târziu în iunie

Speranța Cliseru, consilierul personal al primarului general al Capitalei, a declarat că exproprierile pentru terenurile de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză care aveau proprietari persoane fizice au fost finalizate.

”Mai avem Ministerul Apărării, care înţeleg că a finalizat documentaţia ce va intra în şedinţa de Guvern, dar și Ministerul de Finanţe. Mai este o persoană fizică acolo, căreia i-a confiscat ANAF terenul şi a trebuit să apelăm la Ministerul de Finanţe ca să facă la rându-i o hotărâre de Guvern. Noi nu putem expropria acea persoană, pentru că nu mai deţine acel teren, s-a întâmplat între timp”, a explicat Speranța Cliseru.

Consilierul primarului Gabriela Firea a adăugat că, în zilele următoare, va fi obținut și ultimul aviz necesar proiectului privind supralărgirea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză și, astfel, se poate da ordinul de începere a lucrărilor.

“Mâine (5 aprilie 2018, n.r.) va fi obținut şi Acordul Integrat de Mediu, care este ultimul aviz înainte de autorizaţia de construire. Putem da ordinul de începere, proiectul este gata. Putem lucra pe alte tronsoane, lăsând această zonă să fie rezolvată pe parcursul lucrărilor. Eu cred că, nu mai târziu de 1 iunie, lucrările vor începe în această zonă, întrucât avem toate documentaţiile gata, contractul este semnat, finanțare avem, deci avem totul pregătit”, susține consilierul primarului general al Capitalei.

Pentru acest proiect, menit să descarce traficul rutier generat de inaugurarea porțiunii dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani a Autostrăzii 3 București-Ploiești, Primăria Capitalei a alocat anul acesta 4,7 milioane de euro.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că salvar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail salvatipipera@libertatea.ro

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News