Șase cămine pentru bătrâni vor fi construite în București de Primărie. Câte locuri oferă autoritățile pentru persoanele vârstnice

Șase cămine pentru bătrâni vor fi construite în București de Primărie. Proiectul a fost votat de consilierii municipali în cadrul ședinței de astăzi, 23 august.

În București există un deficit de locuri pentru seniori. Sunt 500 de locuri, în câteva zile inaugurăm un alt centru cu 100 de locuri, dar este un număr insuficient. Vom înființa 6 cămine pentru seniori, fiecare cu minimum 100 de locuri, în fiecare sector”, a declarat Gabriela Firea în deschiderea ședinței de consiliu.

Conform municipalităţii, proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliară Bucureşti S.A. şi Medicală Bucureşti S.A., care vor identifica spaţii imobiliare adecvate derulării în condiţii optime a activităţilor căminelor, iar în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București aceste cămine vor fi operationalizate, reabilitate şi dotate corespunzător.

Peste 9.000 de persoane vârstnice cu dizabilități în București

Conform datelor statistice oferite de Institutul National de Statistică, în anul 2017, la nivelul municipiului București, au fost raportate, la indicatorul persoane cu vârsta peste 60 de ani, un număr de 425.782 persoane, reprezentând un procent de aproximativ 22% din totalul populației Capitalei. De asemenea, potrivit datelor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector, există un număr de 9.520 de persoane vârstnice cu dizabilități, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependență.

În ședința CGMB de astăzi a fost aprobat și proiectul privind dotarea tuturor străzilor nemodernizate din Capitală cu rețea de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, iluminat public și modernizarea sistemului rutier.

Ședința de astăzi nu a fost lipsită de incidente. Primarul Gabriela Firea a avut un schimb de replici acide cu Ciprian Ciucu, consilier PNL, legat de angajarea unor rude în companiile municipale,  iar viceprimarul Aurelian Bădulescu și-a jignit un coleg consilier spunându-i că miroase a transpirație.

CITEȘTE ȘI:

Libertatea a calculat cât costă proiectele lui Dragnea: 24 de miliarde de euro! Economiștii îl contrazic vehement pe liderul PSD!

Mai multe articole