Mergi direct la conținut »
Scandal la MȚR, la proiecția filmului 120 BPM
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO/Scandal la MȚR. Un film cu tematică gay, întrerupt de un grup de credincioşi. Tudor Giurgiu: „E ireal, rușine!”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 05 februarie 2018, 07:49

Scandal la MȚR, la proiecția filmului 120 BPM. Un grup de persoane cântând imnul și cântece bisericești a întrerupt o proiecție de film la Muzeul Țăranului Român (MȚR), în seara zilei de duminică, 4 februarie, incidentul degenerând într-un adevărat scandal.

Ad placeholder

Proiecția peliculei „120 BPM” – un film de Robin Campillo, premiat cu Marele Premiu la Cannes 2017 din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), de la MȚR a fost întreruptă de câteva zeci de persoane care au cântat imnul național și apoi cântece bisericești, însoțite de remarci homofobe în sala unde se difuză filmul.

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, pentru ca spiritele să se calmeze, dar proiecția filmului nu a mai fost reluată.

Imediat după aplanarea conflictului, regizorul Tudor Giurgiu – martor la întreaga senă – a postat, pe pagina sa de Facebook, imagini și un mesaj prin care critică astfel de manifestări și chiar cere măsuri de protecție.

„Nu credeam să mi se întîmple așa ceva. O gașcă de creștini-extremiști a întrerupt proiecția filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul Țăranului. Marele Premiu de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cintece bisericești și în continuare mi se pare ireal că așa ceva se poate întîmpla azi, în România. Recomand bandei de agitatori să continue periplul la “Soldatii” și “O femeie fantastica”. #rușine LATER EDIT: ni s-a recomandat alifie pentru finalul proiecției. Proiecția nu s-a mai reluat. Propun că de-acum încolo sălile care mai proiectează filme “cu gay” să asigure și costume de protecție, căști, scutiere, toate cele”, a scris Tudor Giurgiu.


CITEȘTE ȘI… Tânăr înjunghiat în fața unui bar, în județul Gorj. Agresiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere

VIDEO / Institutul de Fizică Atomică din Măgurele are o cameră fără niciun microb: Aici este locul cel mai curat din România


 

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close