Mergi direct la conținut »
”Se dorește îndepărtarea pacienților români!” - Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > ”Se dorește îndepărtarea pacienților români!” - Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!

”Se dorește îndepărtarea pacienților români!” – Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!

Deși pe site-ul AKH apare în dreptul unui medic celebru "suspendat temporar", întrebată de Libertatea, clinica austriacă a spus: "Nimeni nu e suspendat".

De Oana Tonca și Cătălin Tolontan

Austria este sub unda de șoc a unui dosar de înșelare a pacienților și a Casei de Sănătate.

Profesorul doctor Michael Gnant, un celebru medic de la AKH Viena, spitalul favorit al românilor care se tratează în străinătate, a decontat operații pe care nu le-a făcut el, ci medici din echipa lui.

Nici bolnavii și nici autoritățile medicale nu au știut de această substituire!

Conform presei austriece, oamenii credeau că sunt operați de Gnant, plătind mai mult, uneori și statul decontând mai mult, dar, de fapt, intervențiile chirurgicale aparțineau ajutoarelor.

Cazul a fost relatat pe larg în România în Evenimentul Zilei de luni.

Nici un pacient român nu e implicat

Libertatea l-a contactat pe avocatul Stefan Prochaska, reprezentantul legal al medicului Michael Gnant.

El a declarat că nu știau de articolul din România, dar că suntem surprinși că presa românească se interesează de subiect, câtă vreme nici un pacient român nu e implicat.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Avocații au spus: La prima vedere, pare montarea unei campanii de marketing agresive, făcută de cineva care dorește îndepărtarea pacienților români.

Genul acesta de retorică este bine cunoscut în România.

Majoritatea spitalelor sau a medicilor despre care presa a relatat cazuri de fraudă ori de corupție sau care au fost investigați de procurori au susținut că totul face parte dintr-o mișcare de compromitere a școlii românești de sănătate, îndepărtare a pacienților români și mutare a lor în străinătate.

Michael Gnant – freigestellt!

Profesor doctor Michael Gnant, seful sectiei chirurgie a spitalului AKH din Viena, Austria

Profesor doctor Michael Gnant, șeful secției chirurgie a Spitalului AKH din Viena, Austria

Libertatea a contactat, de asemenea, Spitalul AKH.

Pe site-ul clinicii din Viena, medicul Michael Gnant este trecut drept șef al departamentului de chirurgie, cu competențe de chirurgie generală, iar în dreptul numelui acestuia, apare, în paranteză, cuvântul freigestellt.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Freigestellt înseamnă suspendat, cu sensul de suspendat temporar.

Nu putem confirma nimic, pentru că nimeni nu este suspendat de la AKH, a răspuns prompt spitalul, în pofida evidenței și a capturii de pe propriul site!

Toți medicii aparțin Universității de Medicină din Viena, a fost  următoarea adresă unde AKH a pasat întrebările presei.

Universitatea de Medicină din Viena: Suspiciunile s-au confirmat!

Libertatea a scris Universității de Medicină din Viena.

Un comunicat din 2 octombrie al instituției academice anunță că a fost formată o comisie care a investigat cazul de falsificare a cadrului operator.

Suspiciunile s-au confirmat, recunoaște universitatea, care arată că l-a suspendat pe medic și a început procedurile disciplinare împotriva sa!

Dar nu-l numește pe chirurg.

La întrebarea ziarului Libertatea dacă medicul este Michael Gnant, Universitatea a răspuns: Din motive legale, nu putem confirma nici un nume în tema pe care o cercetați.

Se poate răspândi coronavirusul când cineva vorbește spre noi? Ce spun oamenii de știință
Recomandări

Se poate răspândi coronavirusul când cineva vorbește spre noi? Ce spun oamenii de știință

 

Narcis Copcă: Nu e o satisfacție că aud asta, dar am zis mereu că sistemul românesc de sănătate e performant!

Narcis Copcă, manager la Spitalul Sfânta Maria, este unul dintre medicii din România care au susținut că există o tendință de a decredibiliza sistemul și de a transfera cazurile grave în străinătate, unde se plătesc bani buni de către statul român.

Nu e o satisfacție că aud ce se întâmplă la AKH, spune Narcis Copcă.

Dar am zis mereu că sistemul românesc de sănătate e performant! La nivelul Bucureștiului cred că suntem comparabili cu Londra și nu exagerez spunând asta, crede el.

Și oferă un exemplu.

Recent am discutat cu o doamnă doctor, un excelent specialist în imagistică, de la un spital din Woolwich, care mi-a spus că dacă ar avea o problemă chirurgicală ar reveni acasă ca să fie pacient!.

Odată cu creșterile salariale din Sănătate din ultimii doi ani s-au creat premisele unui mediu profesional și științific bun. E adevărat că spitalele vechi nu mai fac față, nici ca metrică, nici ca protecție împotriva infecțiilor. Dar dacă vor fi construite noile spitale, începând cu cele regionale, sistemul românesc de sănătate va ajunge unul de respectat în Europa, a conchis medicul Narcis Copcă.

Close
Închide
  Close