UPDATE: Poliția înștiințează ÎCCJ că Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la la IPJ Prahova pentru controlul judiciar. Fostul parlamentar, dispărut din 21 decembrie, a apărut miercuri într-o întregistrare difuzată de România TV.

UPDATE 20.20: Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Prahova a transmis, joi, către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), documentele prin care informează instanța supremă asupra faptului că fostul deputat Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliției, au declarat surse judiciare.

În acest timp, o nouă înregistrare în care apare fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost difuzată joi seara pe postul de televiziune România Tv. De această dată, Ghiță acuză mai mulți procurori DNA că ar fi măsluit dosare. ”Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite„, a acuzat Ghiţă.

UPDATE 14:25. DNA va cere iar arestarea în listă a lui Sebastian Ghiță, după ce acesta nu s-a prezentat joi la IPJ Prahova pentru controlul judiciar. Va fi pentru a doua când DNA va cere emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă.

UPDATE 12:12. ”Procedura prevede ca un inclupat care se sustrage cu rea credință măsurii controlului judiciar să primească o pedeapsă mai aspră, ceea ce înseamnă că va fi dat în urmărire internațională și se va cere arestarea preventivă, în lipsă. Până acum nu au existat excepții de la respectarea acestei proceduri, însă judecătorii ICCJ au și această posibilitate la îndemână, să ceară așteptarea inculpatului…”, a explicat avocatul Anca Bălășoiu pentru Libertatea. De asemenea, reprezentanții IPJ Prahova, acolo unde Sebastian Ghiță trebuia să apară astăzi, au anunțat că vor sesiza magistrații ICCJ cu privire la nerespectarea măsurii controlului judiciar.

UPDATE ora 11:55. Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la IPJ Prahova pentru a semna conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată. Ghiță a fost ultima dată la IPJ Prahova pe 19 decembrie, iar după două zile a dispărut.

Sebastian Ghiță era așteptat la sediul din Ploieşti al IPJ Prahova, la ora 10:30, pentru controlul judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie. Fostul parlamentar este dat dispărut din data de 21 decembrie.

Pentru că nu s-a prezentat la poliție, IPJ Prahova va anunţa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că Sebastian Ghiţă a încălcat prevederile controlului judiciar, urmând ca magistraţii să dispună în consecinţă, potrivit News.ro.

Procurorii DNA Ploiesti au emis, săptămâna trecută, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri în dosarul Ponta-Blair. În aceste conditii, fostul deputat a fost cautat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

Sebastian Ghiţă nu avea dreptul să plece din ţară fără acceptul procurorilor pentru că decizia din 16 decembrie, până la judecarea contestaţiei, nu era definitivă. Cu toate acestea, Poliția Română susține că, până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a fostului deputat.

Miercuri, Sebastian Ghiță a tranmis un mesaj public prin intermediul televiziunii România TV.

Mai multe articole