Sebastian Ghiţă rămâne cu mandatul de arest preventiv. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă

Sebastian Ghiță mai are doar un mandat de arestare în dosarele sale

Sebastian Ghiţă rămâne cu mandatul de arest preventiv, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, luni, contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă la decizia Tribunalului Prahova.

Săptămîna trecută, magistraţii Tribunalului Prahova au respins ca neîntemeiată cererea fostului deputat Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestului preventiv. Decizia instanței a fost contestată, dar Curtea de Apel Ploiești a respins contestația, astfel că Sebastian Ghiţă rămâne cu mandatul de arest preventiv.

„Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova, la data de 28.08.2018, în dosarul nr. 3913/105/2018, instanţa a respins, în baza dispoziţiilor art. 242 Cod procedură penală, cererea de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, ca fiind neîntemeiată. Împotriva încheierii de mai sus-menţionate, pronunţate în camera de consiliu, se poate face contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”
– Decizia Curții de Apel Ploiești

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis, în 2017, un mandat de arestare preventivă, în dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire grup infracţional organizat, cauza fiind instrumentată de DNA Ploieşti.

Pe de altă parte, justiția din Serbia a decis, în august, că Sebastian Ghiță nu poate fi extrădat, pentru că va fi persecutat politic.


CITEȘTE ȘI:

Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei de porci a lui Dragnea jr, dar crescătoria confirmă dezvăluirile din Libertatea! Ferma avea 9.000 de porci la începutul anului și-a rămas cu 3.000 când s-a generalizat molima

Mai multe articole