PICCJ nu confirmă spusele lui Liviu Dragnea privind pretinșii asasini; Nici alte parchete competente nu au înregistrat vreodată un astfel de caz

„Răspândirea bolilor la animale sau plante și i neglijență în serviciu”, sunt faptele cercetate de procurori în dosarul pestei porcine

Parchetul instanței supreme răspunde la o întrebare Libertatea.ro și arată că la nivelul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică nu a existat vreodată un dosar în care să fie cercetate aspecte care să aibă la bază susținerile lui Liviu Dragnea, președintele PSD, potrivit cărora ar fi existat asasini plătiți, angajați pentru eliminarea sa.

Mai precis, transmite în mod oficial PICCJ, „Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) nu are înregistrat un astfel de caz, în care să se verifice susținerile persoanei indicate”, și arată că nici la nivel informativ structura nu a avut cunoștință despre cele susținute de Dragnea.

De aceeași manieră au răspuns pentru Libertatea și oficiali ai DIICOT și ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au menționat că nu au fost sesizați și nici nu s-au autosesizat vreodată privind susținerile lui Liviu Dragnea.

Poliția română arată la rândul său pe linie oficială că pretinsele fapte devoalate de Liviu Dragnea intră în competența de soluționare a unităților de parchet.

„Având în vedere solicitările dumneavoastră adresate, astăzi, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Centrul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Faptele la care faceți referire intră în competența de cercetare și soluționare a unităților de parchet”, a răspuns instituția urmare unei cereri oficiale.


Citește și:

Liviu Dragnea spune că s-a încercat asasinarea lui, anul trecut: „Au venit patru străini. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot spune”

Mai multe articole