MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Sectorul construcțiilor începe să se desumfle. Scădere de 1,3% pe primele cinci luni în domeniu

Distribuie

Lucrările de construcţii au înregistrat în mai o creştere de 1,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe serie brută, însă înregistrează un minus total de 1,3% pe primele cinci luni față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 4,1%.

Scădere cu o treime pe sectorul rezidențial

În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 31,2%, iar la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%. La construcţiile inginereşti, volumul a crescut cu 23,7%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 26,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,7%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile noi cu 1,5%.

În primele cinci luni, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total, cu 1,3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

Scade prețul pe metrul pătrat

Aceasta nu este prima veste proastă legată de sector. Prețul pe metrul pătrat a scăzut în iunie cu 1,2%, potrivit Imobiliare.ro, iar șeful unui fond de investiții în imobiliare a declarat recent că ”vine criza”.

Citește mai multe despre constructii și imobiliare pe Libertatea.

Comentarii