VIDEO. PSD a votat ca Lia Olguţa Vasilescu să meargă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Mircea Drăghici la Transporturi. Dragnea cere demisia lui Stănescu şi Şova

Conducerea PSD s-a reunit, miercuri seară, la Parlament, pentru a stabili noile propuneri de miniştri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea la Ministerul Transporturilor, în persoana Liei Olguţa Vasilescu şi pe Ilan Laufer, la Dezvoltare Regională. Liviu Dragnea a afirmat, la intrarea în şedinţă, că o susţine pe Lia Olguţa Vasilescu, pentru portofoliul de la Dezvoltare Regională. Liderii PSD le cer lui Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze din funcţiile de miniştri. 

UPDATE ora 18.10. Conducerea PSD a validat nominalizarea la Ministerul Transporturilor a lui Mircea Drăghici şi a Liei Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională.

În şedinţă, liderii PSD au cerut ca miniştrii în funcţie în acest moment, Lucian Şova şi Paul Stănescu, să demisioneaze din funcţii. Niciunul nu a participat la şedinţă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mai decis ca miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză să-i revoce, a precizat, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă s-a luat în discuţie sancţionarea ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Dragnea a precizat: „Comitetul Executiv Naţional aşteaptă de la cei doi colegi demisiile de onoare”.

El a spus că în conducerea PSD s-a discutat şi posibilitatea ca aceştia să demisioneze în cazul în care preşedintele consideră că nu este procedura corectă.

PSD ia în calcul două propuneri, în acest moment: Lia Olguţa Vasilescu, la MInisterul Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

Drăghici a transmis că nu ar dori această funcţie de ministru şi că va vedea ce vor decide colegii din Comitetul Executiv Naţional.

În cărţi pentru această funcţie a fost şi Ilan Laufer, dar se pare că social-democraţii au renunţat la el, după ieşirea de marţi seară, când l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de „antisemitism”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că se dezice de această declaraţie a lui Ilan Laufer.

Întrebat dacă susţine afirmaţiile lui Laufer, Dragnea a răspuns: „Mă delimitez total”.

La şedinţa PSD participă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Liviu Dragnea a spus despre prezenţa acestuia la şedinţa de patrtid că a venit să le explice cadrul legal privind respingerea celor două nominaizări, fără a preciza dacă PSD continuă cu planul de a contestat această decizie la CCR.

„L-am rugat să vină să ne spună care este calea de urmat în această situaţie inedită”, a spus preşedintele PSD despre Toader.

Şi premierul Viorica Dăncilă a spus, la intrarea în CExN, că va discuta după votul din CExN. Ea a arătat că va anunţa atunci ce propuneri va trimite la Cotroceni.

Citeşte şi: Filmulețul incredibil în care Cătălin Grădinariu le cere scuze părinților lui Alexandru Hogea: „Eu am plecat și am scăpat!”

Mai multe articole