MENIU CAUTĂ

‘Seful’ homosexualilor s-a insurat religios ieri

Distribuie


La o zi dupa parada gay, Florin Buhuceanu, ”seful” homosexualilor din Romania (foto), s-a cununat religios cu iubitul lui spaniol, Raoul. Ceremonia, o premiera nu numai in Romania, dar si in multe alte tari, a fost oficiata de episcopul canadian Diane Fischer. Legal, gestul are doar o valoare simbolica.


Florin Buhuceanu, ”seful” homosexualilor din Romania, s-a cununat ieri, doar simbolic, cu iubitul lui spaniol Raoul. Cei doi indragostiti stiu perfect ca evenimentul nu are nici o valabilitate din punct de vedere legal, dar spera ca astfel sa grabeasca decizia autoritatilor romane de a recunoaste legal cuplurile ”concubine”.


Intr-o reuniune privata, la care presa nu a avut acces, ieri a fost organizat un eveniment cu totul iesit din comun in Romania, dar si in multe alte tari. Doi barbati, homosexuali declarati, s-au casatorit religios. Ceremonia a fost oficiata dupa toate canoanele religioase de Diane Fischer, episcop canadian cu experienta si sustinatoare a comunitatii gay din Romania. De fata au fost doar persoanele foarte apropiate cuplului de indragostiti. Florin si Raoul se iubesc de peste patru ani, in ciuda faptului ca spaniolul a refuzat sa stea in tara noastra. ”Am comunicat continuu, cate doua-trei mesaje pe zi. A fost o perioada cand obosisem sa credem ca vom fi impreuna. Raoul este un tanar extrem de serios, de placut si comunicam perfect”, ne-a declarat Florin Buhuceanu. El spune ca atunci cand este impreuna cu iubitul sau se comporta exact ca un cuplu de indragostiti: fac mult sex, citesc, vorbesc, se simt excelent.


Amandoi poarta la vedere de mai mult timp inele ”de logodna” pe deget, simbolic. Cei doi stiu perfect ca ceremonia religioasa de ieri nu are valoare legala in tara noastra, dar ei spera ca in felul acesta sa fie pereche macar in fata lui Dumnezeu si sa grabeasca intr-un fel decizia autoritatilor romane de a recunoaste prin lege cuplurile care traiesc in concubinaj, nu numai pe cele gay.


Florin si Raoul se vor putea ”casatori” legal la toamna, in Spania, unde de anul trecut este recunoscut legal parteneriatul dintre cuplurile gay. Florin Buhuceanu, director executiv al ACCEPT, are acum 35 de ani si militeaza de 8 ani pentru respectarea drepturilor minoritatilor sexuale din Romania, perioada in care a declarat public ca este homosexual.


Diane i-a cununat pe cei doi


Diane Fischer a venit in Romania sa participe la parada, dar si pentru a-l cununa pe Florin. Acum episcop in Canada, Diane avea 21 de ani cand a fost hulita de comunitate si de biserica pentru ca declarase ca este lesbiana. ”Dupa cativa ani mi-am spus ca, de fapt, Dumnezeu ii iubeste la fel pe toti. Am continuat studiile si am ajuns pastor la o mica biserica”. Acum are o fiica de 19 ani, dar si o partenera.

Comentarii