MENIU CAUTĂ
11 Mar. 2018 12:00 , de Delia Chilianu

Cerșetorii de pe străzi și metoda “păpușa”. Cum câștigă 100 de lei pe zi

Distribuie

Cerșetorii din București apelează la tot felul de căi ca să-i determine pe trecători să le dea bani. Unele la care nici nu ne-am fi gândit. Una dintre metode se numește “păpușa” și nu le este străină polițiștilor, care nu o dată i-au prins cu “păpușa” în fapt.

Cum acționează cerșetorii care folosesc metoda păpușa'? Se plimbă printre mașini cu o păpușă făcută din cârpe. Culmea, păpușa imită bine un băiețel de 2- 3 ani. Are pantaloni, geacă, o căciulă și un fular mare. Are chiar și ghetuţe. Ca manechinul să pară cât mai real, cerșetorii i-au pus până şi dres.

Cerșetorii de pe străzi și metoda păpușa'

Păpușa era îmbrăcată exact ca un copil de 2-3 ani

Când ies pe stradă cu acel manechin, încep să spună poezia': că micuțul din brațele lor este flămând, că nu au bani de mâncare și că este bolnav, iar ei nu au bani de medicamente. Toată această poveste este inventată în speranța că cel care o ascultă, bagă mâna în portofel și le dă bani mai mulți bani. O astfel de păpușă a fost confiscată de polițiștii locali, iar cei care se plimbau cu ea printre mașini au fost amendați cu 500 de lei. Ei le-au mărturisit polițiștilor că făceau și câte 100 de lei pe zi cu ajutorul copilului' din cârpe.

Câștiga aproape 60 de lei în doar 30 de minute

Și la Constanța a fost prind recent un bărbat care apela la mila oamenilor. Cerșetorul câștiga în doar 30 de minute aproape 60 de lei, adică de cinci ori mai mult decât ar obține un zilier într-o oră de muncă. Polițiștii locali care i-au confiscat întreaga sumă.


Citește și:

VIDEO/ Stresul examenelor cauzează erupții foarte puternice pe corp. Aproape jumătate dintre bolile pielii sunt agravate de stres

 

Loading...
Comentarii