O mamă îşi strigă disperarea!

19 mai 2015 15:22

La doar opt luni, Sofia-Maria Venter, a suferit nu mai puţin de patru intervenţii chirurgicale din cauză că, la puţin timp după ce s-a născut, a fost diagnosticată cu retinopatie de prematuritate. Din păcate însă, vederea nu i-a fost redată pe deplin în urma operaţiilor, iar unica speranţă de a-și reveni în totalitate vine tocmai din Detroit (S.U.A.), de la Clinica “William Beaumont”.

Sofia s-a născut prematur, la 26 de săptămâni, iar la naştere cântărea doar 700 de grame. Din cauza fragilităţii, medicii au ţinut-o timp de trei luni şi jumătate în incubator, iar la primele controale, familia a aflat de teribila boală de care suferea micuţa. „Ne-a trimis doamna doctor la Cluj. I s-a făcut injecţie cu avastin în ochişori. După o săptămână, după intervenţie, ochişorii au mers spre rău. La maternitate, în Oradea, i-a făcut o intervenţie cu laser, o fotocoagulare. După o săptămână ochişorul a mers mult spre rău”, povesteşte Nicoleta Venter, mama Sofiei.
Disperaţi, părinţii au căutat ajutor de la o clinică din Budapesta. După operaţiile la care a fost supusă, doctorii maghiari au garantat că fetiţa îşi va recupera doar vederea la ochiul drept. Părinţii nu s-au lăsat bătuţi şi au dus lupta mai departe. Au contactat alţi părinţi ai căror copilaşi au trecut prin aceeaşi suferinţă, şi toţi le-au recomandat Clinica americană „William Beaumont”, una dintre cele mai bune clinici pentru retinopatie de prematuritate din lume.

Ajutor pentru micuţa Sofia

Pentru a ajunge la intervenţia chirurgicală din Statele Unite, familia are nevoie de 25.000 de dolari. Persoanele care doresc să o ajute pe Sofia-Maria să vadă şi să se dezvolte normal, pot face donaţii pe platforma de donaţii în următoarele conturi bancare deschise pe numele tatălui, Gabriel Venter:

  • RO37BTRLRO NCRT0218203401 (cont în lei)
  • RO84BTRLEURCRT0218203401 (cont în euro)
  • RO88BTRLUSDCRT0218203401 (cont în dolari)
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro