Șoferul unui autobuz din Constanța nu a tras frâna de mână, iar mașina a luat-o la vale. Amenda pe care o primit-o / VIDEO

Șoferul unui autobuz din Constanța nu a tras frâna de mână și mașina a luat-o la vale.

Șoferul unui autobuz din Constanța a coborât într-o stație ca să meargă la un magazin, însă a uitat să tragă frâna de mână. Vehiculul a luat-o la vale spre o intersecție și a rămas suspendat pe un scuar. Doar șansa a făcut ca niciun călător să nu se afle în autobuz în acel moment.

Un bărbat de 33 de ani a condus un autobuz de transport persoane, pe cursa Constanța – Năvodari. La un moment dat, a oprit în stație pentru ca toți călătorii să coboare și odată cu ei a coborât și el ca să meargă la un magazin.

Șoferul a uitat, însă, să tragă frâna de mână și să bage în viteză, iar autobuzul a plecat din stație și a luat-o la vale într-o intersecție, unde a rămas suspendat pe un scuar, potrivit ctnews.

Din fericire, autobuzul scăpat de sub control nu a lovit nicio altă mașină sau vreun pieton. Traficul s-a desfășurat, însă, cu dificultate, pe o singură bandă.

Polițiștii l-au amendat pe șofer cu 4.060 de lei pentru că a încălcat mai multe reguli.

Legislaţia rutieră prevede la articolul 141: „(1) Conducătorii autovehiculelor imobilizate pe drumurile publice, care se îndepărtează de acestea, sunt obligaţi să acţioneze frâna de ajutor, să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze într-o treaptă de viteză inferioară sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată”.

De asemenea, articolul 145 interzice conducătorului de autovehicul şi pasagerilor ca în timpul opririi sau staţionării să deschidă ori să lase deschise uşile acestuia sau să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulaţie.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero.

<iframe width=”740″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/1Q4dlZbhz9E” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

În iunie 2018, o femeie a fost lovită de un autobuz care nu avea frâna de mână trasă, în Iași. Autobuzul scăpat de sub control a rulat singur în pantă, a lovit o altă mașină, iar aceasta a ricoșat într-o tonetă de pepeni, rănind o femeie în vârstă de 44 de ani.


Citește și OPINIE/ Blocuri și vile pe ruinele cetății Tomis! Primăria Constanța vrea să transforme cea mai frumoasă zonă de promenadă într-un cartier de nababi


Mai multe articole