De Dragoș Tănase,

Într-o ediție a emisiunii „Profesioniștii” din ianuarie 2009, realizată de Eugenia Vodă la TVR, marea actriță de comedie a explicat de ce ținea foarte mult să i se spună și Botez.

Pentru că așa m-a rugat Ducu (Alexandru Botez – n.r.). Mi-a zis: «Când nu o să mai fiu, ca să îți aduci aminte de mine, te rog să îmi pronunți și numele meu de familie »

Tamara Buciuceanu Botez, la emisiunea „Profesioniștii”:

Actriţa a vorbit foarte rar despre căsnicia sa, fiind extrem de discretă cu viaţa personală. Cei doi nu au avut copii, dar soțul ei avea un fiu dintr-o căsătorie anterioară. Între Tamara și Alexandru era o diferență de 9 ani.

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost!”, spunea, în urmă cu doi ani, Tamara Buciuceanu-Botez pentru revista Taifasuri .

„Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort»”, spunea actriţa.

Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul

Tamara Buciuceanu Botez, în revista Taifasuri”, despre soțul său:

Tamara Buciuceanu Botez a murit, astăzi, la vârsta de 90 de ani. Actrița era internată la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace mai vechi care s-au acutizat.

În această dimineață, reprezentanții spitalului anunțau că starea sa se agravase, fiind intubată și ventilată mecanic.

În cei peste 65 de ani de activitate, Tamara Buciuceanu a jucat pe scenele mai multor teatre din Bucureşti, precum Teatrul Giuleşti (actualul Odeon), unde a debutat în piesa ”Marfă din Makkar”, la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” sau la Teatrul de Operetă.

Citeşte şi:

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu. A fost premiată la 90 de ani pentru întreaga activitate artistică

Mesaje emoționante după moartea Tamarei Buciuceanu. Oana Pellea: „Un fenomen artistic, o forță!”

Ștefan Bănică, amintire emoționantă cu Tamara Buciuceanu: „A fost o manifestație de dragoste absolută”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense