De Dragoș Tănase,

Într-o ediție a emisiunii „Profesioniștii” din ianuarie 2009, realizată de Eugenia Vodă la TVR, marea actriță de comedie a explicat de ce ținea foarte mult să i se spună și Botez.

Pentru că așa m-a rugat Ducu (Alexandru Botez – n.r.). Mi-a zis: «Când nu o să mai fiu, ca să îți aduci aminte de mine, te rog să îmi pronunți și numele meu de familie »

Tamara Buciuceanu Botez, la emisiunea „Profesioniștii”:

Actriţa a vorbit foarte rar despre căsnicia sa, fiind extrem de discretă cu viaţa personală. Cei doi nu au avut copii, dar soțul ei avea un fiu dintr-o căsătorie anterioară. Între Tamara și Alexandru era o diferență de 9 ani.

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost!”, spunea, în urmă cu doi ani, Tamara Buciuceanu-Botez pentru revista Taifasuri .

„Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort»”, spunea actriţa.

Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul

Tamara Buciuceanu Botez, în revista Taifasuri”, despre soțul său:

Tamara Buciuceanu Botez a murit, astăzi, la vârsta de 90 de ani. Actrița era internată la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace mai vechi care s-au acutizat.

În această dimineață, reprezentanții spitalului anunțau că starea sa se agravase, fiind intubată și ventilată mecanic.

În cei peste 65 de ani de activitate, Tamara Buciuceanu a jucat pe scenele mai multor teatre din Bucureşti, precum Teatrul Giuleşti (actualul Odeon), unde a debutat în piesa ”Marfă din Makkar”, la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” sau la Teatrul de Operetă.

Citeşte şi:

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu. A fost premiată la 90 de ani pentru întreaga activitate artistică

Mesaje emoționante după moartea Tamarei Buciuceanu. Oana Pellea: „Un fenomen artistic, o forță!”

Ștefan Bănică, amintire emoționantă cu Tamara Buciuceanu: „A fost o manifestație de dragoste absolută”

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism