Spitalul Metropolitan va fi construit pe şoseaua Pipera. RATB pune la dispoziție terenul

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, o hotărâre prin care Spitalul Metropolitan va fi construit pe șoseaua Pipera nr.55. Terenul urmează să fie preluat din administrarea RATB în administrarea directă a CGMB.

Prin aprobarea acestui proiect, ce fusese respins în ședința anterioară, autobaza RATB, care se află pe șoseaua Pipera nr.55, urmează în termen de 12 luni la „alte amplasamente care vor fi indicate ulterior”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, la începutul ședinței, că 50.000 de bucureșteni și-a au exprimat susținerea pentru construirea Spitalului Metropolitan, după ce au semnat o petiție în acest sens, potrivit Agerpres.

De asemenea, în expunerea de motive se arată că municipiul Bucureşti are ca obiectiv de investiţie execuţia unui Spital Metropolitan, cu aproape 2.000 de paturi, care să respecte standardele europene.

Ținând cont că în București există deficit de paturi, în unitatea medicală se va avea în vedere realizarea de secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă sau recuperare medicală. Astfel, se vor genera mii de locuri de muncă, arată documentul.

Terenul pe care va fi construit Spitalul Metropolitan are o suprafaţă de 53.470 mp.

„Menţionăm faptul că a fost luată în calcul această locaţie, deoarece se află în imediată vecinătate cu imobilul situat în şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, imobil pentru care a fost făcută solicitare prin HCGMB nr. 295/19.07.2017 către Guvernul României în vederea transmiterii acestuia din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Român de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti”, se mai arată în expunerea de motive.

Totodată, CGMB a adoptat un proiect în baza căruia primarul general a fost împuternicit să demareze procedurile pentru identificarea suprafeţelor de teren în vederea construirii a două spitale generaliste pe raza Sectoarelor 3 şi 6.

În expunerea de motive, semnată de Cristian Olteanu şi Stelian Bujduveanu (PNL), se arată că de 27 de ani, la nivelul municipiului Bucureşti nu s-a construit niciun spital. Conform aceleiaşi surse, cele mai mari două sectoare din Bucureşti, cu peste 800.000 de cetăţeni, nu au acces la un spital cu competenţe generale, fiind obligaţi să traverseze oraşul pentru a putea beneficia de servicii medicale.

Gabriela Firea a anunţat că pentru Sectorul 3 au fost identificate deja şase posibile amplasamente, iar pentru Sectorul 6 sunt luate în calcul două variante. Ea i-a invitat pe consilierii generali să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a vedea aceste locuri şi pentru a stabili care dintre ele este potrivit construirii unui spital.


Citește și Şeful Radioului public apără salariile de lux pe modelul TVR: «Nu ne lasă GDPR să le spunem!» Puterea a făcut scut în jurul lui Georgică Severin


Mai multe articole