Stațiunea balneară unde puritatea sării ajunge la 98% va fi revitalizată. Ocna Mureș va avea un centru de tratament

Stațiunea balneară unde puritatea sării ajunge la 98% va fi revitalizată. Ocna Mureș va avea un centru de tratament

Stațiunea balneară unde puritatea sării ajunge la 98% va fi revitalizată, printr-un proiect în valoare de 5,9 milioane de euro. Lucările la un complex balnear, de agrement și de tratament vor începe într-o săptămână în orașul Ocna Mureș. Orașul era pe locul doi în topul stațiunilor balneare în perioada comunistă, dar acum a ajuns în paragină. Apele sărate de acolo se folosesc pentru tratarea cu succes a afecțiunilor reumatice și ginecologice.

Stațiunea balneară Ocna Mureș, cunoscută mai ales datorită Băilor Sărate, va deveni în doar cățiva ani o destinație pentru pacienții care au nevoie de recuperare dar și de agrement pentru turiști. Cel puțin așa speră primarul localității, care a obținut finanțare pentru construirea unui centru de tratament cu piscine cu apă sărată, apă dulce, saună, spa și cabinete medicale.

Avem o sare foarte benefică pentru tratamentele neurologice şi reumatice periferice. Vom folosi saramura din zona Ocna Mureş pentru Băile Sărate. Vor fi două bazine cu apă dulce, unul cu apă sărată, destul de mare, va fi saună umedă, saună uscată şi şase cabinete de tratament cu mai multe proceduri. Băile sunt gândite pentru 700 de oameni pe zi pe timp de vară şi 400 de oameni pe timp de iarnă. Este un parteneriat pe zece ani cu Consiliul Judeţean atât la construcţia băilor, cât şi la gestionarea de după. Se merge până la faza de declarare a staţiunii balneare şi promovarea pe viitor a acesteia. Saramura de la Ocna Mureş are cea mai mare puritate de sare, de 98%”, a declarat pentru mediafax.ro Silviu Vinţeler, primarul localității.

Primăria Ocna Mureş a semnat, recent, contractul în valoare de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea ”Băilor Sărate”, banii fiind alocaţi de administraţia locală şi Consiliul Judeţean Alba, fiecare în procent de 50%. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iaşi).

Centrul va fi construit în doi ani și jumătate

Investiţia presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară, cu piscină de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.

Astfel, staţiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi divertisment.

Sursa foto: dcnews.ro


EXCLUSIV/Uluitoarea explicație a refuzului Spitalului „Sf. Luca” de a o trata pe fata de 22 de ani, în stare vegetativă: ”Pacienta NU are potențial de recuperare”. Au primit-o în spitalul din Paris!


Mai multe articole