Mergi direct la conținut »
Sterling Van Wagenen, cofondatorul Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sterling Van Wagenen, cofondatorul Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor

Sterling Van Wagenen, cofondatorul Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor

Sterling Van Wagenen, producător de film și cofondatorul Festivalului Sundance, a fost acuzat că a molestat o minoră de la începutul anului 2013 şi până la sfârşitul anului 2015. Victima, care avea şapte ani la începutul abuzurilor, s-a plâns părinţilor ei că a fost atinsă în mod nepotrivit, informează hollywoodreporter.com. 

De Andreea Radu,

Van Wagenen, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat de abuz sexual, a confirmat primăria din Salt Lake City pentru The Hollywood Reporter.

El a fost reținut pe 2 aprilie și a ieșit din închisoare după ce a plătit o cauțiune în valoare de 75.000 de dolari, au spus autoritățile pentru THR.

După acuzații, Institutul Sundance, organizaţia non-profit dedicată descoperirii regizorilor de film, artiştilor şi compozitorilor independenţi, a emis un comunicat prin intermediul căruia se afirmă că Van Wagenen nu mai este organizator al Festivalului de film şi nici membru al instituţiei din 1993.

Reprezentanţii organizaţiei au condamnat comportamentul şi s-au declarat solidari cu victima producătorului, notează Mediafax.

Acesta este al doilea caz de abuz sexual în care este implicat numele lui Van Wagenen. În 1993, el a recunoscut că a molestat un minor şi a demisionat din funcţia de profesor de film la Universitatea din Utah.

Deşi declaraţia a fost făcută în faţa unui detectiv, producătorul nu a fost anchetat, deoarece părinţii minorului abuzat au refuzat să depună plângere.

Sterling Van Wagenen a fondat Festivalul de Film Sundance în 1978, alături de actorul american şi fostul său colaborator Robert Redford. În 1985, el a produs filmul „The Trip To Bountiful”, care a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă, Geraldine Page.

În anul 2017, un alt producător de film a fost în centrul unui scandal sexual monstru. Este vorba de Harvey Weinstein, cel care a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală. El este vizat de trei anchete demarate de poliția din Londra, New York și Los Angeles.

Foto: Captură YouTube


Politica i-a învrăjbit pe Vladimir Găitan și pe Tudor Chirilă! Veteranul actor nu mai vrea să joace pe aceeași scenă cu tânărul său coleg


 

Close
Închide
  Close