179 de muncitori români sunt blocaţi în Libia

25 februarie 2011 21:11

Pentru 179 de români aflaţi în Libia, lucrători în domeniul forajului sondelor de apă potabilă, iadul este cuvântul de ordine. Într-o scrisoare trimisă ziarului nostru, dar şi Ambasadei României din Tripoli, ei susţin că au fost forţaţi să continue lucrul, deşi nu au asigurată paza de la beneficiar. Mai mult, firma care i-a angajat nu intenţionează să-i evacueze din Libia, o ţară aflată în haos.

↑ Aici lucrează cei 179 de români care participă la crearea reţelei de apă potabilă din deşertul Libiei

“Suntem un grup de români angajaţi la o firmă străină, care se ocupă cu forajul sondelor de apă potabilă, care dorim de URGENȚĂ să fim evacuaţi din două zone ale Libiei, Sarir (100 de români), respectiv Ghadames (79 de români). Treaba este foarte complicată. Dacă ne evacuează, firma pierde contractul, aşa că sunt decişi să ne sacrifice. De aceea, dau tot felul de declaraţii în presă cum că nu vrem să plecăm! Spuneţi-le că noi, românii de aici, dorim să plecăm, dar că firma ne minte şi nu ne organizează nimic. În plus, suntem trataţi discriminatoriu, precum «negrii pe plantaţii». Am fost forţaţi să începem lucrul fără pază de la beneficiar”, spun românii.

Nu prea mai au mâncare

“Rezervele de hrană sunt limitate şi deja s-au înregistrat spargeri la companiile din împrejurimi. Menţionăm că firma la care suntem angajaţi nu a intenţionat şi nici nu doreşte să ne evacueze, fiindcă îşi pierde contractul şi de aceea nu a luat nici un fel de măsură în acest sens”, se arată în mesajul grupului de muncitori români disperaţi, care lucrează în Libia pentru o firmă canadiană ce se ocupă cu forajul sondelor de apă potabilă din această ţară, grav afectată de manifestaţii.4691-337749-gan.jpg

Gaddafi: „Bin Laden i-a drogat pe manifestanţi”

Muammar al-Gaddafi, liderul Libiei, l-a acuzat joi, într-un mesaj audio, pe Osama bin Laden, şeful organizaţiei teroriste Al Qaeda, că s-ar afla în spatele protestelor împotriva regimului său. Gaddafi a mai spus că manifestanţii care au ieşit în stradă pentru a cere plecarea sa din fruntea ţării au doar 17 ani şi sunt drogaţi. “Osama bin Laden e adevăratul criminal, libienii să nu se lase păcăliţi, pentru că el manipulează populaţia. Oamenii lui le dau manifestanţilor pilule în timpul nopţii, le pun droguri halucinogene în băuturi, în lapte, în cafele şi în nescafe”, a spus el, ameninţând din nou cu represalii.

Răniţii, omorâţi la spital

La mai bine de o săptămână de când a început măcelul contestatarilor lui Gaddafi în Libia, puţinele informaţii care parvin din capitala Tripoli sunt şocante. Conform jurnaliştilor, protestatarii răniţi de mercenarii angajaţi de putere sunt omorâţi la spital de miliţiile lui Gaddafi. Mai mult, se trage în ambulanţele cu răniţi, iar femeile sunt violate cu sutele.

Va folosi Gaddafi arme biologice ca să nu fie detronat?

Din ce în ce mai mulţi experţi internaţionali susţin că Gaddafi, în dorinţa de a rămâne cu orice preţ la putere, ar putea recurge la arme biologice, în posesia sa fiind, se pare, o cantitate impresionantă de gaz sarin. Acesta este o substanţă toxică periculoasă, care pătrunde în corp prin piele şi în câteva minute individul afectat trece prin dureri cumplite, vomă, diaree, apoi paralizează şi moare. Gazul a fost folosit, în martie 1995, de membrii unei secte, Aum, în câteva staţii de metrou din Tokyo, în Japonia. 13 persoane şi-au pierdut viaţa atunci, iar alte câteva sute au fost rănite.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro