05 Mar. 2013 22:25 , de Simona Josan

Boala lui Hugo Chavez: vezi evoluțiile majore ale stării de sănătate a președintelui

Distribuie

Iată o cronologie a problemelor de sănătate a președintelui venezuelean:

2011
- 10 iunie: ministrul de Externe din perioada respectivă, Nicolas Maduro, anunţă că Hugo Chavez a fost operat de urgenţă la Havana de un abces pelvin.
- 30 iunie: Chavez declară la Havana că suferă de cancer şi că a fost operat cu succes pentru a doua oară pentru a i se extirpa o tumoare.
- 20 octombrie: după mai multe şedinţe de chimioterapie în Cuba, Chavez anunţă că s-a vindecat
2012
- 26 februarie: Chavez este operat din nou de o tumoare canceroasă. În săptămânile care urmează el este supus unui tratament prin radioterapie, la Havana, care îl ţine departe de scena politică.
- 4 martie: Chavez confirmă că i-a fost extirpată o "tumoare" şi că este vorba despre o recidivă a cancerului de care suferă. El anunţă că va fi supus unor şedinţe de radioterapie, în Cuba.
- 24 martie: prima şedinţă de radioterapie, la Havana.
- 9 iulie: Chavez afirmă, din nou, că s-a "vindecat total" de cancer.
- 7 octombrie: Chavez este reales pentru un mandat de şase ca preşedinte.
- 27 noiembrie: Chavez solicită Parlamentului să autorizeze o vizită în Cuba, pentru a începe un "tratament special", constând într-o "serie de şedinţe de oxigenare hiperbară".
- 29 noiembrie: vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro oferă asigurări că Chavez "se simte foarte bine".
- 7 decembrie: Chavez revine la Caracas, după un sejur de nouă zile în Cuba.
- 8 decembrie: Chavez anunţă o nouă recidivă a cancerului de care suferă şi că este necesar să fie supus rapid unei noi intervenţii chirurgicale, în Cuba.
- 11 decembrie: Hugo Chavez este operat la Havana pentru a patra oară.
- 19 decembrie: Guvernul anunţă că preşedintele suferă de o infecţie respiratorie postoperatorie, dar că se află într-o stare staţionară.
- 30 decembrie: după o vizită în Cuba, vicepreşedintele afirmă că Hugo Chavez suferă de "noi complicaţii", al căror tratament nu este "scutit de riscuri".
2013
- 1 februarie: Nicolas Maduro declară că ciclul postoperator "s-a încheiat" şi că preşedintele este supus unor tratamente "complementare".
- 15 februarie: după mai mult de două luni de absenţă şi linişte, Guvernul difuzează fotografii cu preşedintele Chavez, zâmbitor, pe patul său de spital.
- 18 februarie: preşedintele anunţă pe contul său de Twitter că s-a întors la Caracas. Potrivit Guvernului şi apropiaţilor săi, el este internat în spitalul militar din capitală.
- 4 martie: Hugo Chavez se confruntă cu o nouă infecţie respiratorie gravă, anunţă Guvernul
Sursa: Mediafax
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 25 septembrie 2018. Leii au confruntări cu cei din anturaj
Loading...
Comentarii