MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 15:05

Câștigătorii ediției din 2018 a Carnavalului de la Rio au transmis un mesaj anti-corupție

Distribuie

Câștigătorii ediției din 2018 a Carnavalului de la Rio au fost reprezentanții unei școli de samba care au transmis un mesaj împotriva problemelor sociale și a corupției din Brazilia, scrie BBC News.

Școala de samba Beija Flor a prezentat Brazilia ca fiind condusă de un șobolan uriaș în timp ce politicienii purtau serviete căptușite cu aur. Dansatorii acestei școli au fost desemnați câștigătorii ediției din 2018 a Caranvalului de la Rio de Janeiro, cel mai cunoscut eveniment de acest tip din lume.

A câștigat competiția școlilor de samba, învingând alte 12 participante și și-a însuțit marele premiu pentru a 14-a oară în istorie. Dansatorii s-au pregătit pentru a participa la eveniment cu multe luni înainte.

Nu este prima dată când participanții la concursul școlilor de samba adoptă teme politice. De altfel, și școala care a terminat pe locul al doilea a lansat un mesaj prin care critica liderii brazilieni, ei prezentându-l pe președintele Michel Temer ca vampir.

Un scandal de corupție care implică gigantul petrolier Petrobras a dus la arestarea a zeci de politicieni și directori din Brazilia și din alte părți.


Citește și: Cine este Nikolas Cruz, autorul atacului de la liceul din Florida soldat cu 17 morți. Adolescentul fusese exmatriculat


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii