15 Feb. 2018 15:05

Câștigătorii ediției din 2018 a Carnavalului de la Rio au transmis un mesaj anti-corupție

Distribuie

Câștigătorii ediției din 2018 a Carnavalului de la Rio au fost reprezentanții unei școli de samba care au transmis un mesaj împotriva problemelor sociale și a corupției din Brazilia, scrie BBC News.

Școala de samba Beija Flor a prezentat Brazilia ca fiind condusă de un șobolan uriaș în timp ce politicienii purtau serviete căptușite cu aur. Dansatorii acestei școli au fost desemnați câștigătorii ediției din 2018 a Caranvalului de la Rio de Janeiro, cel mai cunoscut eveniment de acest tip din lume.

A câștigat competiția școlilor de samba, învingând alte 12 participante și și-a însuțit marele premiu pentru a 14-a oară în istorie. Dansatorii s-au pregătit pentru a participa la eveniment cu multe luni înainte.

Nu este prima dată când participanții la concursul școlilor de samba adoptă teme politice. De altfel, și școala care a terminat pe locul al doilea a lansat un mesaj prin care critica liderii brazilieni, ei prezentându-l pe președintele Michel Temer ca vampir.

Un scandal de corupție care implică gigantul petrolier Petrobras a dus la arestarea a zeci de politicieni și directori din Brazilia și din alte părți.


Citește și: Cine este Nikolas Cruz, autorul atacului de la liceul din Florida soldat cu 17 morți. Adolescentul fusese exmatriculat


 

Loading...
Comentarii