Ce se întâmplă când o femeie atinge culmile plăcerii sexuale? Orgasmul ne „aprinde” creierul

20 noiembrie 2011 19:46

“O simfonie care activează întregul creier”. Aşa a descris profesorul american Barry Komisaruk orgasmul femeilor. Cum a ajuns la concluzia asta? Cu ajutorul unei doamne fără inhibiţii, care s-a masturbat în timp ce era monitorizată într-un computer tomograf.

E oficial! S-a aflat cum funcţionează creierul unei femei în timp ce aceasta are orgasm. Plăcerea preia controlul şi nu mai puţin de 80 de zone din creier se activează în cele câteva secunde.

“Creierul se trezeşte la viaţă în întregime când plăcerea e maximă. În cazul femeilor norocoase care au orgasm de până la 30 de secunde, organul monitorizat cu ajutorul computerului
tomograf se aprinde, pe zone, ca nişte luminiţe”, spune profesorul Komisaruk de la Universitatea Rutgers din SUA. Pentru întreaga evoluţie filmată din timpul plăcerii s-a oferit drept “cobai” o femeie care s-a masturbat chiar în interiorul computerului tomograf, sub ochii specialiştilor.

În partea stângă, creierul cu două minute înainte de orgasm (zonele roşii sunt inactive), iar în partea dreaptă, în timpul orgasmului, peste 80 de zone din creier sunt activate (cu galben)
 

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro