Două membre ale Pussy Riot, arestate în Rusia

07 august 2017 18:41

Două membre ale trupei Pussy Riot au fost arestate în Rusia, fiind acuzate că au organizat o demonstrație fără să aibă autorizație, scrie 112 Internațional.

Maria Alekhina și Olga Borisova, cele două membre ale trupei punk Pussy Riot au fost reținute în Yakutsk a doua zi după demonstrația pe care au organizat-o în sprijinul regizorului ucrainean de film Oleg Sentsov.

Alekhina a povestit că ea și Borisova au fost duse la departamentul de poliție fiind acuzate de organizarea unei demonstrații neautorizate.


Citește și: EXCLUSIV. Lora plătește prețul celebrității după 13 ani în industria muzicală. „Am o boală nervoasă”


Cele două au demonstrat pe podul de peste lacul Saisary din Yakutsk, în apropierea închisorii unde este închis Oleg Sentsov. Ele au afișat un banner pe care scria ”Sentsov liber”. „Cazurile lui Sentsov și Kolchenko sunt cele mai importante cazuri politice din istoria țării noastre”, a explicat Alekhina.

Protestul vine după ce Rusia a refuzat extrădarea lui Oleg Sentsov și Olexandr Kolchenko, ambii cu cetățenie rusă, în Ucraina, invocând faptul că cele două țări nu au semnat vreun document care să reglementeze problema dublei cetățenii.


Citește și: Moștenirea lui Nicu Constantin a ajuns tot la un artist. Nae Alexandru, urmașul marelui maestru al comediei


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro