MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 21:35

Frunza de canabis a fost aleasă logoul unei localități din Estonia

Distribuie

Frunza de canabis a fost aleasă logoul unei localități din Estonia a cărei nume, Kanepi, înseamnă ”cânepă”, scrie presa internațională. Logoul a fost ales în urma unui referendum online la care au votat peste 15.000 de estoniei.

Pentru a-şi alege logo-ul, administraţia localităţii cu 5.000 de locuitori, a organizat un referendum la care putea participa orice estonian, iar 12.000 de votanţi din 15.000 de participanţi au optat pentru frunza de canabis. Opţiunea a fost apoi confirmată de comisia heraldică estoniană.

Localitatea, care are o tradiție îndelingată în fabricarea ulei şi pânză din cânepă, a ales ca logo și simbol frunga care astăzi este identificată pe întreg mapamondul cu drogurile. ”În ziua de astăzi, canabisul este considerat în special un drog recreativ, dar, de fapt, canabisul de tipul cânepii a fost utilizat în scopuri practice de mulţi ani”, a explicat pentru AFP Andrus Seeme, membru al consiliului municipal din Kanepi, care spune că nu vede 'nimic rău' în noul logo al localităţii sale.

Acesta spune că și astăzi există 'câteva întreprinderi mici şi mijlocii care produc ulei şi făină biologice din cânepă'. De asemenea, o brutărie vinde pâine din seminţe de cânepă, iar o fabrică produce beton din cânepă, un material de construcţie de calitate.


Citește și: ANALIZĂ/ Plângerea lui Orban a băgat PSD în criză. Care este adevărata miză pentru Guvern

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii