11 Noi. 2017 11:10

Gimnasta americană Aly Raisman susține că a fost abuzată sexual de doctorul echipei naționale

Distribuie

Gimnasta americană Aly Raisman susține că a fost abuzată sexual de doctorul echipei naționale, Larry Nassar și spune că este furioasă că aceste abuzuri au fost permise atâta timp, scrie CNN.

Raisman, acum în vârstă de 23 de ani, a făcut parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite la olimpiadele din 2012 și 2016, câștigând șase medalii olimpice. Ea a spus că a ajuns prima dată pe mâna lui Nassar la vârsta de 15 ani.

„De ce ne întrebăm de ce nu au vorbit fetele? De ce nu ne uităm la cultură? La ce au făcut gimnastica și Larry Nassar pentru a manipula aceste fete în așa fel încă le-a fost frică să vorbească?', spune Raisman  într-un interviu acordat presei americane.

„Sunt furuiasă, sunt foarte furioasă pentru că s-a întâmplat. Îmi pasă foarte mult, știți, când văd fetele tinere care vin la mine și cer poze sau autografe, de fiecare dată când le privesc, de fiecare dată când le văd zâmbind, mă gândesc că vreau să schimb ceva ca ele să nu aibă de trecut niciodată prin asta', a mai spus gimnasta.

Gimnasta americană Aly Raisman susține că a fost abuzată sexual

Raisman este a doua membră a echipei naționale de gimnastică a Statelor Unite care vorbește despre Nassar, fostul medic care a fost acuzat de abuz sexual și de pornografie infantilă.

Luna trecuta, sub „hashtagul” #MeToo „, McKayla Maroney a declarat ca Nassar a abuzat-o sexual pretinzând că-i oferea „tratamentul medical necesar „. Acest „tratament” a început atunci când Maroney a fost de 13 ani și a continuat inclusiv în timpul prezenței acestora la Jocurile Olimpice din 2012.

'Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam „tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani'. A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa națională, în Texas, și nu s-a terminat până când am renunțat la sport. Părea că sunt sub amenințare oricând omul aceasta avea o șansă. S-a întâmplat și la Londra, chiar înainte ca eu și echipa mea să câștigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar și înainte ca eu să câștig medalia de argint', a scris Maroney.

În vârstă de 54 de ani, Larry Nassar a venit la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite în anul 1986 şi a predat în paralel la Universitatea de Stat din Michigan. În urmă cu un an a fost suspendat pe termen nelimitat de către rectoratul universităţii, imediat după ce Rachel Denhollander l-a acuzat de agresiuni sexuale. A fost printre primele, pentru că ulterior mai multe zeci de paciente l-au acuzat pe doctor de abuz.


Citește și: INTERVIU VIDEO | Românul de 102 ani care a supraviețuit masacrului de la Stalingrad: „Nicio zi nu m-am temut că mor în lagăr'


Loading...
Comentarii