Homosexualii din America au liber la căsătorii

24 februarie 2012 09:29

Senatorii din Maryland au aprobat joi un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex,conform AFP.

Guvernatorul democrat Martin O’Malley a declarat că intenţionează să promulge legea, dar nu se ştie deocamdată când se va întâmpla acest lucru.
Maryland va deveni astfel cel de-al optulea stat american unde sunt autorizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, după Iowa, New York, Washington, Massachusetts, Connecticut, New Hampshire şi Vermont. Acestora li se adaugă şi oraşul Washington, capitala SUA.Luna trecută, un grup de 80 de primari din mari oraşe din SUA – între care cel din New York, Michael Bloomberg, din Chicago, Rahm Emanuel, din Los Angeles, Antonio Villaraigosa, şi cel din Houston, Annise Parker – au lansat o vastă campanie în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale.
În România Ovidiu Iane,(foto), preşedintele Partidului Verde a cerut parlamentarilor să legalizeze căsătoriile dintre homosexuali,el argumentând că ţara noastră este primtre puţinele din Uniunea Europeană în care persoanele de acelaşi sex nu îţi pot întemeia o familie,întrucât nu au cadru legal.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro