17 Apr. 2018 16:24

Inima singurei femei încoronată regină a Franței de două ori a fost furată dintr-un muzeu

Distribuie

Inima singurei femei încoronată regină a Franței de două ori a fost furată dintr-un muzeu din Nantes. Inima reginei reginei Anne de Bretania era pusă într-o casetă din aur din secolul al XVI-lea, scrie The Telegraph.

Relicvarul cu diametrul de 15,24 centimetri în care se afla inima reginei a fost furată de autori necunoscuţi care au pătruns pe o fereastră în Muzeul Thomas-Dobree din Nantes, weekendul trecut.

Cutia de aur era decorată cu o coroană din aur însoţită de nouă crini, un motiv decorativ asociat regalităţii franceze. Caseta era expusă în muzeul din Nantes de peste 130 de ani, fiind depozitată aici pentru a arăta loialitatea suveranei faţă de provincia franceză Bretania.

Regina franceză a fost înmormântată în Saint Denis, în apropiere de Paris, după moartea sa petrecută în 1514, însă inima ei a fost depozitată într-o criptă a familiei sale în Nantes.

Philippe Grosvalet, preşedintele departamentului Loire-Atlantique, care deţine muzeul din Nantes a spus că hoţii „au atacat patrimoniul nostru comun” prin furtul unui obiect „de o valoare inestimabilă”.

Anne de Bretania (25 ianuarie 1477 – 9 ianuarie 1514) este singura femeie care a deţinut de două ori titlul de regină consoartă a Franţei, în urma căsătoriilor sale cu regii Carol al VIII-lea şi Ludovic al XII-lea.


Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un bărbat mătură ca să ia rechizite copiilor. Nu primește bani, cu puncte
Loading...
Comentarii