Lucrează într-un hotel de lux din Viena

04 ianuarie 2009 08:39

Gladiola Fruja, 32 de ani, şi Mirela Şican, 33 de ani, sunt două tinere românce care te cuceresc pe loc prin eleganţa şi modestia lor. Poate “de vină” e mediul în care lucrează, industria hotelieră de lux, sau influenţa oamenilor din jurul lor, însă cu siguranţă cei şapte ani de acasă ai fetelor sunt responsabili pentru succesul obţinut în Viena, un loc unde destul de greu te impui ca străin. Fetele sunt angajatele NH Hoteles şi lucrează &ici

3865-116162-pacearca.jpgGladiola Fruja, 32 de ani, şi Mirela Şican, 33 de ani, sunt două tinere românce care te cuceresc pe loc prin eleganţa şi modestia lor. Poate “de vină” e mediul în care lucrează, industria hotelieră de lux, sau influenţa oamenilor din jurul lor, însă cu siguranţă cei şapte ani de acasă ai fetelor sunt responsabili pentru succesul obţinut în Viena, un loc unde destul de greu te impui ca străin. Fetele sunt angajatele NH Hoteles şi lucrează într‑una din clădirile istorice ale capitalei Austriei, una veche de peste 170 de ani.

3865-116156-p.jpg
3865-116153-mic.jpg
Le-am găsit pe Gladiola şi pe Mirela la serviciu, în hotelul Belvedere, unul dintre cele mai cochete locuri de cazare din capitala Austriei. La recepţie, ne-au salutat în limba română, iar la micul dejun ne‑au întrebat: “Mai doriţi cafea?”. Aşa le-am cunoscut pe cele două românce angajate la unul din hotelurile lanţului NH din Viena. Impunătoarea clădirea în care lucrează e veche de peste 170 de ani. Acolo, pe vremuri a funcţionat şi imprimeria naţională. Din acea perioadă se mai păstrează o trăsură specifică timpului, în holul principal al hotelului.

Au o trăsură de epocă chiar lângă recepţie

Gladiola, o timişoreancă de 32 de ani, a plecat din România în urmă cu trei ani, ajungând întâmplător în Viena. Abia terminase Facultatea de Jurnalism, însă era deschisă oricărei provocări profesionale, mai ales că industria hotelieră era domeniul la care visa. “Aici a fost 3865-116155-lung.jpgun pic mai greu să ne acomodăm cu sistemul, concepţiile oamenilor şi caracterul lor. Sunt mult diferiţi faţă de noi. Când am plecat, lucram în publicitate. Am cunoscut pe cineva din Austria care lucra la un proiect în România şi aşa am avut ocazia să mă angajez la firma respectivă. În paralel, am făcut un curs de recepţionist şi de patru luni lucrez la NH Hoteles”, ne-a povestit Gladiola Fruja.

Povestea Mirelei Şican, 33 de ani, este un pic mai complicată. Aceasta este stabilită în Viena împreună cu soţul şi cu cele două fetiţe. “Eu mă ocup de micul dejun. Sunt în Austria de 10 ani, iar la hotel lucrez de şapte. Şi eu, şi soţul meu suntem din Predeal. Amândoi avem pregătire de instructor de schi, însă am preferat industria hotelieră, pentru că ne permite să avem un program fix şi petrecem mai mult timp cu copiii. În România venim doar de Sărbători”, ne-a explicat Mirela.

 

550 de euro pe zi, cazare de lux

Lanţul hotelier pentru care lucrează cele două fete a elaborat pentru piaţa românească un set de oferte pentru hotelurile NH din Viena şi Salzburg, la preţuri mai mult decât atractive. Astfel, pentru hotelurile din Viena oferta include: două nopţi în cameră dublă, cu mic dejun, plimbare cu elicopterul deasupra Vienei pentru 45 de minute, transfer cu limuzina către heliport şi retur spre Viena şi acces gratuit în zona SPA a hotelului, pentru 550 de euro de persoană. În cazul în care preferaţi oraşul în care s-a născut Mozart, Salzburg, oferta include două nopţi în cameră dublă superioară, cu mic dejun, cină romantică în prima seară de cazare, transfer organizat către o staţiune de schi, plimbare cu trăsura de la hotel către oraşul vechi a doua zi şi acces gratuit în zona SPA, 249 de euro de persoană în perioada 2 ianuarie – 8 martie 2009. Rezervările pot fi făcute pe site-ul lanţului hotelier, www.nh-hotels.com.

3865-116154-mic2.jpg
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro