04 Ian. 2018 17:52

Luxturna, medicamentul pentru ochi care face minuni, dar care costă o avere

Distribuie

Medicament pentru ochi, care costă de 850.000 de dolari. Atât costă Luxturna, un medicament pentru tratarea unui afecţiuni la ochi. Preţul cerut este pentru ambii ochi, dar există şi posibilitatea administrării la un singur ochi, pentru jumătate din sumă. 

Suma este însă mai mică decât se așteptau investitorii, care au prevăzut în decembrie un preț de un milion de dolari, potrivit Digi 24.

„Mulți anticipau un preț de peste un milion de dolari, pentru că plaja de pacienți este foarte mică', spune Steve Miller, șeful Express Scripts, una dintre companiile implicate în dezvoltarea medicamentului.

Noul medicament a fost aprobat de autorităţile americane și se administrează o singură dată, tratând o afecţiune oculară genetică ce poate duce la orbire.

Tratamentul revoluţionar este rezultatul a peste 20 de ani de studii şi cercetări și tratează o formă rară de orbire, numită distrofie retiniană, care apare atunci când pacienții mostenesc o mutație a unei forme nefuncționale a unei gene numite RPE65, de la fiecare părinte.

Tratamentul nu are întotdeauna ca rezultat o restaurare completă a vederii, dar studiile clinice au arătat că majoritatea pacienților s-au descurcat mult mai bine într-o cursă cu obstacole la lumină scăzută.

În Statele Unite, de exemplu, există aproximativ 1.000 de cazuri și se așteaptă să apară între 10 și 20 de cazuri noi pe an, precizează sursa citată.

În schimb, un medicament folosit în Alzheimer ne-ar putea scăpa de carii.


CITEȘTE ȘI… O doctorită a murit după ce a lucrat o tură de 18 ore. S-a prăbușit în fața pacientei

VIDEO/Povestea fabuloasă a Mihaelei Drăgan. De la fata de romi din Cândești, la actrița care a rupt inimile italienilor


 

Loading...
Comentarii