Nu a fost un ELEV EMINENT, dar a ajuns PAPĂ! Uite notele din GENERALĂ ale lui FRANCISC! FOTO

18 martie 2013 06:34

Noul Papă, cel de car vor asculta peste nu miliard de catolici, nu a fost chiar cel mai strălucit elev din clasă.

Jorge Bergoglio nu a avut 10 pe linie în școala generală, urmată la școala Don Bosco, din Ramos Mejia, Argentina. De exemplu, conform foii matricole din clasa a VI-a, mediile predominante ale actualului Papă erau de 7, 8 și 9. Cu toate acestea, el a terminat acel an, pe locul trei în clasa în care studia, având note maxime la religie.

Cine este Papa Francisc?

Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi este de origine argentiniană. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.
Este vorba de primul papă care provine din afara Europei şi de primul iezuit care devine Suveran Pontif. În prima declaraţie pe care acesta a făcut-o de la balconul bazilicii Sfântul Petru, Francisc I i-a mulţumit predecesorului său, Benedict al XVI-lea.
„Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii”, a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea „Tatăl nostru” şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro.
Francisc I a lansat un apel la „fraternitate” şi „prietenie” în cadrul Bisericii.
Francisc I este cel de-al 266-lea Suvern Pontif şi alegerea lui pune capăt celor patru săptămâni agitate, care au început odată cu anunţul-surpriză, din 11 februarie, privind retragerea Papei Benedict al XVI-lea la vârsta de 85 de ani.
Începând de marţi, cardinalii au fost izolaţi de restul lumii, rămânând fără telefoane mobile şi având interdicţia absolută să comunice cu cineva de afară. Ei au fost găzduiţi la reşedinţa Sfânta Marta, un fost ospiciu situat în spatele Bazilicii Sfântul Petru şi l-au ales pe noul Pontif după cinci runde de vot.
Mii de persoane se îndreaptă către Piaţa Sf. Petru, cu steaguri. Lumea se îmbrăţişează pe străzi şi strigă „Trăiască noul Papă!”
Potrivit presei italiene, Papa emerit, Joseph Ratzinger, retras la reşedinţa de vară de la Castel Gandolfo, la sud de Roma, a urmărit la postul de televiziune al Vaticanului transmisia ceremoniilor de la care a lipsit.
Foto: HEPTA
 
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro