MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 20:26

Permis pentru cerșetorie într-un oraș din Suedia

Distribuie

Administrația locală a unui oraș din Suedia a decis să introducă permisele pentru cerșetorie. Decizia a introducerii permiselor a fost luată având în vedere numărul mare de romi veniți din România și Bulgaria care cerșesc în zonă, scrie Agerpres citând AFP.

Consiliul local din oraşul suedez Eskilstuna a adoptat joi o hotărâre prin care îi obligă pe cerşetori să solicite un permis de la poliţie, astfel încât autorităţile să poată recenza persoanele aflate în nevoie şi să depisteze traficul de fiinţe umane.

Orașul suedez Eskilstuna are 69.000 de locuitori și este situat la 100 km vest de capitală. 'O autorizaţie din partea poliţiei pentru colecta pasivă de bani este obligatorie în anumite zone geografice', prevede textul adoptat cu majoritate absolută de voturi, din partea social-democraţilor, conservatorilor, centriştilor şi extremiştilor de dreapta.

Hotărârea nu a fost susținută de consilierii ecologişti, ai Partidului de Stânga, liberali şi creştin-democraţi, dar a adunat suficiente voturi pentru a fi adoptată.

Permisul de cerşetorie va costa 150 de coroane suedeze (15 euro), iar cerșitul fără un astfel de permis va fi pedepsit cu o amendă. 'Suntem o societate civilizată, în care domneşte ordinea, cu birocraţie, instituţii. Dar şi o societate în care marginalii sunt tot mai numeroşi, în afara legii', a justificat Jimmy Jansson, viceprimar social-democrat.

Promotorii hotărârii susţin că scopul ei nu este de a împiedica cerşetoria, ci de a le permite asociaţiilor şi serviciilor de asistenţă socială să intre în contact cu persoanele care trăiesc din cerşit.

Premierul suedez, social-democratul Stefan Lofven, a calificat iniţiativa ca 'interesantă', dar a respins propunerea conservatorilor şi extremiştilor de dreapta de interzicere a cerşetoriei la nivel naţional.

Hotărârea ar urma să intre în vigoare la 1 octombrie, dar nu a primit încă aprobarea la nivelul comitatului şi ar putea fi considerată neconstituţională.


Citește și: EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii