MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2013 12:03 , de Alina Guta

Reguli noi pentru prostituatele din celebrul Cartier al Felinarelor Roşii, din Amsterdam

Distribuie

Primarul Eberhard van der Laan a spus că această măsură intervine în urma unei decizii de luptă împotriva criminalităţii în faimosul Cartier al Felinarelor Roşii şi pentru a-i proteja de abuzuri pe lucrătorii din industria sexului, cea mai mare parte femei.
Potrivit estimărilor oraşului, în Amsterdam sunt circa 8.000 de lucrători sexuali profesionişti, iar jumătate dintre ei operează în spatele ferestrelor cu perdele roşii de catifea şi lămpi de culoare roşie. Van der Laan a mai declarat că sub noul regim, toate ferestrele vor fi închise de la 4 la 9 dimineaţă.

El a adăugat că prostituatele tinere sunt cele mai vulnerabile, deoarece de multe ori sunt exploatate de proxeneţi care le forţează să practice această meserie când împlinesc 18 ani. Prima prioritate a oraşului este de a nu le lăsa pe femei să fie împinse să se prostitueze şi a doua de a le ajuta pe cele care vor să renunţe la profesie, a mai spus el.
Prostituţia a fost legalizată în Olanda în 2000. Ea a fost tolerată la Amsterdam încă din anii 1600, când comerţul cu mirodenii l-a făcut unul dintre cele mai bogate oraşe port din lume. Dar oraşul a început să îşi înăsprească normele din 2006 şi a închis o treime din obloanele bordelurilor sale între 2007 şi 2009. Van der Laan a precizat că oraşul intenţionează să introducă noile măsuri din iulie.
 
 

Loading...
Comentarii